Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



STUC: Predstava "Mizantrop i ja" - nova sezona Scene Osječkih Studenata

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65758
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 12.02.2018. 11:34 
Naslov:  STUC: Predstava "Mizantrop i ja" - nova sezona Scene Osječkih Studenata
16.02.2018. 19:00
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Predstavom „Mizantrop i ja“ (provokativna igra), u petak, 16. veljače 2018. godine u 19:00 sati u prostoru Studentskog centra, započinje nova sezona Scene Osječkih Studenata. Ovo je peta sezona izvođenja u sklopu S.O.S.-a. Na tom projektu izvode se samo najbolje predstave studenata Umjetničke akademije u Osijeku, a u organizaciji im pomažu studenti Odjela za kulturologiju, smjer Kulturalni menadžment. Ulaz na predstavu je besplatan!

O predstavi:
Često su drugi ljudi toliko u krivu, a toliko tvrdoglavi da neće to priznati, zar ne? Naravno, ja sam (gotovo) uvijek u pravu.

U svakom se čovjeku krije i ohol, zavidan, licemjeran čovjek, u svakom leži i zrnce mizantropije. A u našem kabaretu ovoj činjenici pristupamo otvoreno, priznajemo ju vesela srca i želimo tri stvari: da vas zabave akteri na sceni, da prepoznate tragove onoga što vidite u sebi i da se tome nasmijete i kažete: U redu je. Ipak smo svi samo – ljudi, a to ne bi bili bez svojih mana.

Provokacija znači poticaj na mišljenje, na reakciju, na stav. Ljutite se na ono što smatrate lošim, smijte se onome što vas zabavlja. Sve osim ravnodušnosti smatram uspjehom. Osim onog što osjećamo, kabaret se igra i sa „stečenim odnosima znanja publike“ (Jürgen Henningsen) i ostavlja mogućnost da je svijet puno kompleksnije mjesto, a ujedno tako jednostavno, nego što nam naše usko znanje o svijetu i ljudima dopušta vidjeti.

Tko zna, nakon Mizantropije, možda vas i mržnja mine.


Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: