Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



Osječko-baranjska županija nominirala ukupno 72 projekta za energetsku obnovu javnih zgrada

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65431
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 11.02.2018. 9:41 
Naslov:  Osječko-baranjska županija nominirala ukupno 72 projekta za energetsku obnovu javnih zgrada
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

U studenom prošle godine Ministarstvo graditeljstva i prostornog uređenja objavilo je Poziv na dostavu projektnih prijava „Energetska obnova i korištenje obnovljivih izvora energije u zgradama javnog sektora“.

Prijavitelji su mogli podnositi projektne prijave od 15. siječnja, a interes je bio vrlo velik. Prije nekoliko dana „razgrabljeno“ je svih 720 milijuna kuna što je 200% raspoloživog iznosa Poziva, te je Ministarstvo početkom ovog tjedna obavijestilo prijavitelje da se Poziv mora obustaviti na određeno vrijeme.

Ipak, dobra je vijest da Poziv predviđa mogućnost povećanja iznosa bespovratnih sredstava koji će se dodijeliti u slučaju velikog broja kvalitetnih projekata. Naime, u Operativnom programu Konkurentnost i kohezija na raspolaganju je 211 milijuna eura za energetsku obnovu zgrada javnog sektora od čega je do sada svim pozivima plasirano 60% raspoloživih sredstava.

Dakle, novca za potrebe energetske obnove javnih zgrada (škole, domovi zdravlja, vrtići, sportske dvorane itd.) još ima, a postoji i mogućnost da se izmjenama Operativnog programa osiguraju dodatna sredstva, stoga se upravitelji zgrada javnog sektora obavještavaju da i dalje prate pozive koje Ministarstvo objavljuje na svojim stranicama.

Bit će zanimljivo pratiti daljnji razvoj događaja oko ovog Poziva posebice stoga što je Osječko-baranjska županija šampion po broju nomninacija: nominirala je ukupno 72 projekta, od čega sama Županija 30, dok su preostala 42 projekta nominirale jedinice lokalne samouprave s područja županije.

Među njima je i Grad Osijek koji je, kako smo već pisali, za energetsku obnovu nominirao dvije škole i dva vrtića. Projekt energetske obnove OŠ Franje Krežme vrijedan je 7,3 milijuna kuna, a OŠ Vijenac 5,4 milijuna, dok je vrijednost obnove Dječjeg vrtića Potočnica 2,7, a vrtića Radost 1,9 milijuna kuna za koje je kroz ranije natječaje već izrađena projektna dokumentacija.





Tekst: Osijek031.com
Foto: Ilustracija


Pročitajte i..
Započinje energetska obnova dviju škola i stambenih zgrada u Osijeku

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: