Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



GISKO: Predstavljanje knjige "Križ u polju: drenovački stradalnici Drugog svjetskog rata: Drenovačko-soljanska jama"

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Online
Avatar

Ukupno postova: 65694
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 08.02.2018. 12:15 
Naslov:  GISKO: Predstavljanje knjige "Križ u polju: drenovački stradalnici Drugog svjetskog rata: Dreno
15.02.2018. 18:00
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Gradska i sveučilišna knjižnica Osijek organizira predstavljanje knjige "Križ u polju: drenovački stradalnici Drugog svjetskog rata: Drenovačko-soljanska jama" mr. sc. Vere Erl.

O knjizi će govoriti prof.dr.sc. Damir Matanović, Andrija Matić, dipl.ing.polj., Goran Pavlović, dipl. knjižn. U kulturno-umjetničkom programu sudjeluje Muška pjevačka skupina "Šokci" i samičar Franjo Verić Predstavljanje knjige održat će se u četvrtak, 15. veljače 2018. godine s početkom u 18.00 sati u prostoru Studijske čitaonice Gradske i sveučilišne knjižnice Osijek.

Mr. sc. Vera Erl, knjižničarska savjetnica viši predavač, rođena je u Drenovcima, gdje je pohađala osnovnu školu. Gimnaziju je završila u Vinkovcima, a studij povijesti i poslijediplomski studij na Filozofskome fakultete u Zagrebu. Magistrirala je na Filozofskom fakultetu u Zagrebu 1989. godine iz povijesnih znanosti s temom "Slavonija 1683.-1848. u zapisima suvremenika (Dokumentacijsko-informatička analiza)". Objavila je četrdesetak stručnih i znanstvenih radova vezanih za knjižničarstvo, kulturno-povijesne i književne teme.

Surađuje na projektima, sudjeluje u radu i organizaciji stručno-znanstvenih skupova. Aktivno je radila u HBD-u, Društvu bibliotekara Slavonije i Baranje te bila predsjednicom toga ogranka od 1985. do 1991. Od 2005. do 2015. godine bila je predsjednicom "Šokačke grane – Osijek", udruge za očuvanje, promicanje, razvitak i unapređenje kulturne i tradicijske baštine Šokaca s područja Slavonije, Baranje, Srijema i Bačke.


Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: