Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



FFOS: Putopisno-planinarsko predavanje Ekspedicija "From sea to summit - Damavand 2017."

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Ksenija Vilić
Offline
Ukupno postova: 17
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 08.02.2018. 0:36 
Naslov:  FFOS: Putopisno-planinarsko predavanje Ekspedicija "From sea to summit - Damavand 2017."
14.02.2018. 19:00
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

U organizaciji PD „Zanatlija“ Osijek nastavlja se ciklus predavanja srijedom. Ove će srijede, 14. veljače 2018., u 19:00 sati, Matej Perkov će četvrti puta svojim osebujnim izlaganjem oduševiti Osječane. Ovoga su puta on i medo Ivica sami osvojili najviši azijski vulkan.

Jeste li ikada bili u Iranu? Zašto Iranci posebno simpatiziraju Hrvate? Ciklus planinarsko – putopisnih predavanja srijedom u 19 sati na Filozofskom fakultetu u organizaciji PD „Zanatlija“ Osijek se nastavlja. Mladi koprivnički visokogorac i putopisac Matej Perkov će četvrti puta svojim osebujnim izlaganjem oduševiti Osječane. Ovoga su puta on i medo Ivica sami osvojili najviši azijski vulkan u ekspediciji: "From sea to summit - Damavand 2017."

„Prekrasno iskustvo - životno, planinarsko, kulturno,“ kaže sam Matej. Jedinstven projekt uspješno je realiziran u travnju 2017. Ova ekspedicija pripremana je gotovo dvije godine, a trajala je 30 dana.

Mjesec dana provedenih u Iranu bilo je dovoljno kako bi prvi na svijetu, najviši azijski vulkan (5671 m) ispenjao od obale Kaspijskog mora, najvećeg na svijetu. Zanimljivu priču o Iranu, iranskim ljepotama i iranskim ljudima Matej će dočarati mnoštvom prekrasnih fotografija.

Drevna Perzija putniku namjerniku kazuje mnogo priča, ali najčuvenija od svih je ona o susretljivosti i dobroti njenih stanovnika. Na svom putu koji je počeo od pješčane plaže Matej je prolazio kroz džunglu, polja riže, planine i veličanstveni kanjon Haraz. Iskusio je ritam milijunskog Teherana, degustirao lokalne specijalitete i spoznao zašto Iranci posebno simpatiziraju Hrvate. Sve to i još mnogo više predstavit će na svom predavanju uz mnoštvo atraktivnih fotografija!

U sklopu predavanja bit će i predstavljena nova Matejeva knjiga „Želim dotaknuti nebo“. U svojoj knjizi, na 300-injak stranica uz mnoštvo zanimljivih fotografija, autor se potrudio ispričati svoje viđenje planinske romantike. Uz opise svojih uspona Matej Perkov također samokritički sagledava svoje odluke, razmišljajući o emocionalnom i duhovnom spajanju s planinom. Ljubitelji putopisa s tematikom planinarstva i outdoor sportova uživat će u ovom štivu koje će ih ponukati da razmisle o svemu onom što će ih obogatiti svaki put kada odluče svoje vrijeme provesti u prirodi.


Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: