Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



Tvrtka OTOS dobila 915.000 kuna bespovratnih sredstava iz EU fondova

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65755
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 05.02.2018. 20:08 
Naslov:  Tvrtka OTOS dobila 915.000 kuna bespovratnih sredstava iz EU fondova
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Da novac iz EU fondova nije samo mit poput letećih tanjura, Jetija ili Hrvatske kao pravne države, svjedoči pozitivan primjer osječke tvrtke OTOS čiji su predstavnici na današnjoj tiskovnoj konferenciji predstavili svoj novi poslovni projekt.

Riječ je o nabavi najsuvremenijeg softvera za skeniranje bataljaka i izradu kvalitetnih ortopedskih pomagala za amputirane osobe. Projekt je vrijedan 1.020.000 kuna, od čega su 90% (915.000 kuna) bespovratna sredstva osigurana iz EU fondova kroz operativni program Konkurentnost i kohezija.

Iako se sve mjere koje se uzimaju u poslovnicama OTOS-a mogu poslati mailom i obraditi na postojećem softveru, novi softver omogućuje, nakon uzimanja skena bataljka amputirane osobe, izradu novog i kvalitetnog ležišta koje omogućava da proteza bude lakša za nošenje, dok se kod izrade ortoza za skoliozu uštedi 70% vremena jer se ona više ne izrađuje ručno nego tokari na stroju.

Novi softver omogućio je OTOS-u zapošljavanje nekoliko novih djelatnika, kao i izvoz svojih proizvodana dansko tržište. To je pozdravio i gradonačelnik Ivica Vrkić koji je istaknuo da mu je drago što OTOS u svijet izvozi svoje proizvode, a ne svoje djelatnike.

Inače, tvrtka je i ranije aplicirala na sredstva iz europskih fondova, no bez uspjeha. To ih nije pokolebalo, uložili su vlastita sredstva u razvijanje proizvodnje ali su nastavili raditi i usavršavati projekte, a njihova upornost se isplatila i može poslužiti kao putokaz drugim tvrtkama u Osijeku i Slavoniji.





Tekst: Osijek031.com
Foto: Radio Osijek

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: