Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



Muzej likovnih umjetnosti: Tjedni program [8.-9.2.2018.]

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Online
Avatar

Ukupno postova: 65431
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 05.02.2018. 18:01 
Naslov:  Muzej likovnih umjetnosti: Tjedni program [8.-9.2.2018.]
Od 08.02.2018. 16:00 do 09.02.2018. 15:59 (uključivo)
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Predstavljamo vam uistinu bogat i raznovrsni ovotjedni program Muzeja likovnih umjetnosti, koji smo koncipirali tako da mu je okosnica naša trenutna izložba VIII. DANI GRAFIKE- Han 17, skupna izložba tokijske udruge grafičkih umjetnika i samostalna izložba Harumi Sonoyama, s ciljem popularizacije medija grafike.Dani grafike manifestacija je u organizaciji Muzeja likovnih umjetnosti u Osijeku koja se 2018. godine održava po osmi put. U sklopu Dana grafike organizirane su izložbe i radionice koje za glavni cilj imaju prezentaciju i popularizaciju grafičkih tehnika i grafike uopće. Ove godine organizirane su dvije izložbe suvremene japanske grafike, škole generalno nepoznate u Europi, a od velike važnosti i utjecaja na svjetskoj likovnoj sceni. Izložba se ostvaruje posredovanjem Veleposlanstva Japana u Republici Hrvatskoj te će označiti početak proslave 25. godišnjice uspostave diplomatskih odnosa Japana i Republike Hrvatske, manifestacije koja se obilježava tijekom cijele godine.Autori izložbe: Ivan Roth, Leon Zakrajšek.

Veliki segment ovogodišnjih Dana grafike jesu edukativno-pedagoške radionice koje se održavaju svake srijede u MLU, osmišljene u suradnji s profesoricom Lanom Skender. Voditelji radionica su studenti diplomskoga studija Umjetničke akademije u Osijeku koji će time steći i pedagoška iskustva, neophodna za njihovo pedagoško usmjerenje.

Četvrtak, 8. veljače 2018.
U četvrtak 08.02. u 18.00. predstavljamo tradicionalno japansko ulično kazalište u obliku papirnate drame za najmlađe – Kamišibaj. Damir Orlić iz Gradskog kazališta lutaka iz Rijeke izvodit će Četiri godišnja doba autorice i ilustratorice PikeVončine. Ulaznice kupite ili rezervirajte na porti Muzeja a za sve dodatne informacije obratite nam se na telefon 091-2064425.

Svakoga četvrtka u veljači bit će održana vodstva – ovaj četvrtak (08.02.) kroz postav izložbe vodi nas Leon Zakrajšek, autor i sam jedan od izlagača, s početkom u 19.00.

Petak, 9. veljače 2018.
U petak 09. veljače predstavljamo, u suradnji s izdavačkom kućom Fraktura,zbirku priča Luke Bekavca Galerija likovnih umjetnosti u Osijeku. Uz Luku Bekavca o knjizi će govoriti Iva Buljubašić, Vlastimir Kusik i Seid Serdarević.

Prva zbirka priča Luke Bekavca okuplja višestruko isprepletene epizode kulturne povijesti jednoga grada. U svakoj od njih, autobiografski maskiran pripovjedač istražuje neki napola zaboravljen “slučaj”, upuštajući se u hod linijom koja povezuje dokumente, falsifikate i fikciju. Na tom se vijugavom putu između 1958. i 2045. otvaraju najrazličitija, ponekad doista opskurna područja (elektroakustička glazba, suvremeno kazalište, konceptualna umjetnost, pseudoznanost, distopijska ekologija, digitalna kultura), oslikana spektrom tonova koji varira od lirskog i elegičnog do reporterskog ili crnohumornog.


Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: