Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



Grofmann Karašicke Republike preuzeo vlast nad Belišćem i Valpovom!

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65430
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 05.02.2018. 13:42 
Naslov:  Grofmann Karašicke Republike preuzeo vlast nad Belišćem i Valpovom!
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

U Belišću je u subotu 3. veljače proglašena 2. fašnička Karašicka Republika Belišća i Valpova. Predstavnici gradova Belišća i Valpova predali ključeve novoizabranom Grofmannu.

Na Citadeli udruge Zvono, na lijevoj obali Drave, u idili snježne baranjske šume proglašena je druga šaljiva republika koja spaja gradove Belišće i Valpovo.

Izvlačenjem iz šešira novi grofmann postao je Igor Gubić te je u ceremoniji preuzeo zajedničke ključeve gradova od strane gradonačelnika grada Valpova Matka Šutala i zamjenice gradonačelnika grada Belišća Ljerke Vučković. S obzirom da je Karašicka Republika nastala spontano od strane mladih iz Belišća i Valpova koji su bili nezadovoljni (ne)suradnjom gradova, ova gesta pokazuje da je došlo do velikog napretka u odnosima na što svi trebaju biti ponosni.



Grofmann Gubić je odmah sastavio svoju vladu u sljedećem sastavu:
Ministarstvo gladnih gurmana – Filip Šimošić
Ministarstvo za prijevremenu mirovinu – Boris Abičić
Ministarstvo kreativnih nekreativaca – Eva Bošković
Ministarstvo amaterskih profića – Damir Jakopiček
Ministarstvo švercanja magle – Ivan Ivić
Ministarstvo namještenih natječaja i tajnih nabava – Zoran Zbanatski
Ministarstvo golih puževa – Višnja Mihaljević
Ministarstvo zaštite maćuhica i ptica pjevica – Ivan Ilić Pele

Grofmann će vladati republikom punih tjedan dana i svakodnevno nasmijavati građane Valpovštine. Već prvi neradni nedjeljni dan proglasio je dva nova ministra: Igora Uranjeka za ministra neisplaćenih noćnih dnevnica i Matiju Ivoša kao ministra bistrinačkih pašnjaka. U srijedu i četvrtak u republici će biti održan dvoboj pub kvizaša Romberg vs Katančić, četvrtak je rezerviran za stranačke kara-oke, dok u subotu 10. veljače na ledini između dva grada spaljivanjem slamnatog pusta završava 2. Karašicka Republika uz after Pidžama party u Katančiću. Šaljivo kao i uvijek bis fašnika biti će koncert Šajete i Vitasovića u valpovačkom dvorcu 17. veljače (Disko D ako bude ledeno).



Osim proglašenja republike na Citadeli je održana i godišnja skupština udruge Karašicka Republika koja danas broji gotovo 200 članova. Tijekom 2018. godine udruga planira organizirati mnoge nove i atraktivne manifestacija kao što su Taške & Trganci – Festival tista, Međunarodni dan Karašice, RocKaraj, Festival sira i vina i dr., ali i nastaviti s uspješnim projektima kao Vaterpolo u žitu, Deer & Bike te Bistrigin – Prvenstvo Panonije u piciginu.







Tekst i foto: Mislav Matišić

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: