Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



Osječani najveći hrvatski kriptorudari

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65698
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 02.02.2018. 12:21 
Naslov:  Osječani najveći hrvatski kriptorudari
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Osijek nikada nije bio rudarski grad, s time ćemo se svi odmah složiti, ali je među predvodnicima modernog rudarenja ili rudarenja 21. stoljeća, pri čemu današnji rudari u ruci ne drže lopatu ili kramp već snažne grafičke kartice u super računalima.

To bi ukratko bio najkraći opis rudarenja kripto valuta poput Bitcoina ili Ethereuma. Naime, osim kupovinom, jedan od načina da dođete do kriptovaluta je rudarenje. Snažne grafičke kartice u super računalima rješavaju najsloženije matematičke operacije i tako svojim rudarima donose novac u kriptovaluti koju kopaju. A ako želite imati konkretan novac u ruci, zarađeni novac možete zamijeniti u kripto mjenjačnici za valutu koju želite.

Da biste se bavili rudarenjem kripto valuta morate imati snažne grafičke kartice. No, otkako je Bitcoin prošle godine počeo vrtoglavo rasti, takvih kartica u IT trgovinama nema ni za lijek. Profesionalnije i jače grafičke kartice gotovo je nemoguće naći jer se rasprodaju isti dan kad dođu u skladišta IT trgovina, a i kada se pojave cijena im raste i do 50% pa se najčešće kreće od 500 do 1000 eura.

Nestašicu grafičkih kartica prati i nestašica druge IT opreme poput napajanja od 1000, 750 i 850 W jer takvi uređaji trebaju snažno napajanje. Naravno, to za sobom povlači i dodatne troškove jer kada taj moćni stroj počne raditi, a radi 24 sata na dan, mjesečni troškovi struje otići će u nebo.

Ono što je zanimljivo, najveća potražnja za kriptorudarskom opremom vlada u Slavoniji, konkretno u Osijeku i Vinkovcima, gdje se prodaja grafičkih kartica udvostručila u odnosu na godinu prije.

Poznavatelji informatičke scene slažu se kako je rudarenje kriptovaluta najsnažniji trend u prodaji PC opreme u posljednjih godinu dana što je odraz globalnog trenda, ali i vrtoglavog rasta potražnje za kriptovalutama. Očekuje se da će se taj trend nastaviti te će moderni kripto rudari, s naglaskom na Slavonce, postati sve traženija „roba“ na tržištu.





Tekst: Osijek031.com
Foto: Elena Sunček/Foto-arhiv031

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
PhilippBayer
Offline
Ukupno postova: 5
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 02.02.2018. 12:35 
Naslov:  
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Jeste vi normalni, pa to pada brže nego grčka ekonomija... ulažite u bakar ljudi, u BAKAR!!!

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: