Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



Borzan: Borzan u najužem izboru za "EU Oscara"

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65440
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 31.01.2018. 13:10 
Naslov:  Borzan: Borzan u najužem izboru za "EU Oscara"
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Biljana Borzan je jedina hrvatska zastupnica koja se našla u najužem izboru za prestižnu nagradu MEP Award, popularno zvanu 'EU Oscar', koja se dodjeljuje najboljim zastupnicima u Europskom parlamentu u određenim kategorijama. Objavio je to danas Parliament Magazine. Borzan je ušla u top tri kandidata za nagradu za područje ženskih prava i ravnopravnost spolova.

„Zastupnica Borzan snažno i uspješno brani ženska prava i ravnopravnost spolova u Hrvatskoj, jugoistočnoj Europi i na razini EU. Kao liječnica, stručna je i neumorna zagovarateljica prava na seksualno i reproduktivno zdravlje žena“, stoji u predstavljanju nominacije Parliament Magazinea. Dodaju njena postignuća u radu Odbora za ravnopravnost spolova. Borzan je bila izvjestiteljica za sigurnost i zaštitu na radu te za Europsku strategiju za osobe s invaliditetom. Prednjači u borbi protiv nasilja nad ženama i djevojčicama. Inzistira na ratifikaciji Istanbulske konvencije. Borzan je izvjestiteljica i za Europska sredstva za ravnotežu između poslovnog i privatnog života.

Kao posebno postignuće navodi se i rad zastupnice Borzan s trećim zemljama. Borzan je bila Izvjestiteljica za godišnje izvješće o demokraciji i ljudskim pravima u svijetu, te je nedavno u Odboru za ravnopravnost spolova osigurala podršku za novo izvješće o ženskim pravima u zemljama zapadnog Blakana.

Odluku o plasmanu donio je žiri Parliament Magazinea, a Borzan je nominiralo čak 29 organizacija za ženska prava i rodnu ravnopravnost, prvenstveno iz Hrvatske, ali iz susjednih zemalja, te europskih organizacija.

- Iznimno sam počašćena i dirnuta tolikim brojem nominacija i odlukom žirija! Ovo je veliko priznanje za moj rad u Odboru za prava žena Europskog parlamenta i poticaj za daljnju borbu - rekla je Biljana Borzan.



Tekst i foto: Ured/Office of Mrs. Biljana Borzan MEP

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: