Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



50 zaštitnih stupića oštećeno u prometnim nesrećama posljednjih godina

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65738
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 31.01.2018. 13:05 
Naslov:  50 zaštitnih stupića oštećeno u prometnim nesrećama posljednjih godina
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Svi koji hodaju ili voze središtem grada sigurno su vidjeli zaštitne stupiće uz ceste na nekoliko centralnih lokacija u gradu: u Kapucinskoj, Strossmayerovoj ulici i kod kina Europa.

Svrha zaštitnih stupića je spriječiti divlje parkiranje duž ulice,na pločniku i zelenim površina makako bi nesavjesni vozači izbjegli plaćanje parkiranja.

Ipak, i stupići se oštećuju, zar ne? Prema podacima Odsjeka za promet Grada Osijeka, u posljednjih nekoliko godina evidentirano je šest prometnih nesreća u kojima je oštećeno otprilike 50 stupića. Najčešći uzrok stradavanja stupića su neprilagođena brzina i alkohol, a najveći broj prometnih nesreća s oštećenjem stupića događa se vikendom i u noćnim satima.

Posljednja takva nesreća dogodila se nedavno na početku Kapucinske ulice na skretanju prema Šamačkoj uslijed izlijetanja jednog automobila i tom su prigodom četiri stupića stradala te će ovih dana biti zamijenjena.

Pitate se tko to plaća? Ako je poznat počinitelj, a u prometnim nesrećama počinitelj je uglavnom poznat, Grad od Policijske uprave dobije zapisnik o prometnoj nesreći s imenom i prezimenom počinitelja i s računom o sanaciji i onda štetu naplaćuje od osiguravajućeg društva. Cijena jednog stupića je 700 kuna plus PDV, ali kad dođe do oštećenja, potrebni su dodatni građevinski radovi, stari stupići se trebaju izvaditi, novi se moraju izbetonirati, što sve povisuje cijenu zamjene.

Inače, rekorder po broju srušenih stupića u jednom „cugu“ bio je Osječanin koji je 2010. godine porušio čak 21 stupić. Bit će da se čovjek zanio i pomislio da je u kuglani gdje ruši čunjeve...





Tekst: Osijek031.com
Foto: Osijek031.com/Arhiv

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: