Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



[VIDEO] Osječka gaming tvrtka Void Main Studio ima velika očekivanja od igrice "Reboot Overlords"

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65783
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 23.01.2018. 13:36 
Naslov:  [VIDEO] Osječka gaming tvrtka Void Main Studio ima velika očekivanja od igrice "Reboot Overlord
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Na prošlogodišnjem festivalu Info Gamer u Zagrebu predstavljena je radna verzija igrice „Reboot Overlords“ čiji su autori Osječani iz tvrtke za izradu video igara Void Main Studio. Tim povodom popričali smo kratko s Belom Ikotićem, direktorom tvrtke.

Void Main Studio osnovan je u ožujku prošle godine i prva je tvrtka u Osijeku čiji se poslovni model zasniva na razvoju videoigara. Tvrtka je nastala iz projekta Game Dev Academy Osijek u organizaciji OSC-a, FERIT-a i MSP-a Osijek pod vodstvom Bele i glavnog kreativca Lea Tota.

Razlog za ulazak u ovaj „biznis“ s video igrama jest činjenica da je globalna gaming industrija najbrže rastuća industrija zabave u svijetu koja je samo prošle godine ostvarila prihod veći od sto milijardi dolara.Void Main Studio je prepoznao taj trend i odlučio je pronaći svoje mjesto pod gaming suncem i to sa svojom prvom igricom, „Reboot Overlords“.

Riječ je o borilačkoj igri čija je radna verzija predstavljena prošle godine na zagrebačkom sajmu igara Reboot Info Gamer. Prema Belinim riječima, cilj je bio dobiti povratnu informaciju od igrača koji su igru igrali o tome kako im se dopala, koliko je igriva, kao i prijedloge i savjete kako igru dodatno poboljšati i koje nove stvari ubaciti.

To je ono čime se djelatnici tvrtke bave ovih dana, a cilj im je da komercijalna verzija igre bude spremna do listopada ove godine, odnosno najkasnije do idućeg Reboot Overlords sajma u studenome. Istovremeno će se raditi verzija za mobilne konzole i za stolna računala.

Na pitanje o kadrovima, Bela odgovara kako za sada imaju osam djelatnika, ali postoji mogućnost zapošljavanja novih ovisno o tome koliko će tvrtka „raširiti krila“. Opći problem nedostatka IT kadra u Osijeku ili njihovog odlaska u druge zemlje za veću plaću nije mimoišao ni Void Main Studio, ali uspostavljena je odlična suradnja s Game Dev Osijek Akademijom koja se prošle godine održala po prvi put. Gaming sektor je veoma širok i svakako će im trebati ljudi različitih sklonosti i sposobnosti.

Na pitanje o ulaganju u tvrtku koje se dogodilo krajem prošle godine, Bela odgovara kako je riječ o skupini ulagača koji su uložili oko 250.000 eura, odnosno kupili su udjele u tvrtki i postali njezini suvlasnici. Investitori su time pokazali da vjeruju u ovaj projekt, da su spremni preuzeti rizik i da vide svoju budućnost u ovomsegmentu industrije zabave.

Download Reboot Overlords:
Play in browser: Reboot Overlords Online
Windows: Overlord Snowball


Na kraju smo pitali Belu kako vidi šanse svoje tvrtke u vrlo lukrativnom, ali i kompetitivnom gaming svijetu. Bela smatra kako je danas gaming pogonjen marketingom tako da više nije dovoljno samo imati dobar proizvod, već je još važnije znati kako ga prodati. Stoga će izazov biti ne samo na odjelu na razvoj, već i na odjelu za marketing, a bit će potrebno imati i dosta sreće. „Spremni smo na sve moguće scenarije, pa čak i na neuspjeh, jer i iz neuspjeha čovjek mnogo nauči, trgne se i krene dalje“, zaključio je Bela.











Tekst: Osijek031.com

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: