Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



Najmoderniji gimnastički i sportski centar "Sokol centar" bit će otvoren u svibnju

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Online
Avatar

Ukupno postova: 65755
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 19.01.2018. 20:02 
Naslov:  Najmoderniji gimnastički i sportski centar "Sokol centar" bit će otvoren u svibnju
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Iako je dovršetak obnove osječkog Sportskog centra Sokolski dom bio planiran započetak prosinca prošle godine i Dan Grada, do toga ipak nije došlo.

Kako piše Glas Slavonije, zbog nepovoljnih vremenskih uvjeta rok dovršetka radova je prolongiran, pa se puštanje u pogon najmodernijeg gimnastičkog i sportskog centra u regiji, koji će se po novom zvati Sokol centar, očekuje tek u svibnju ove godine.



Prema riječima Ilije Župarića, voditelja Odjela investicija, razvoja i tekućeg održavanja tvrtke Žito d.o.o., koja je u gradnju modernog sportskog centra (2400 četvornih metara) uložila više od 26 milijuna kuna, trenutno su u fazi instalaterski, odnosno unutarnji radovi, dok je na sportskim terenima postavljen prvi sloj asfaltnog zastora, čime je završen velik dio vanjske infrastrukture.



Slijede konzervativni radovi na fasadama, pa će tako fasada velike dvorane od 800 kvadrata biti obložena posebnim materijalom poput platna, koji će cijelom objektu dati poseban vizualni identitet, dok će stara dvorana biti ukrašena staklenim stijenama. Uređenje unutrašnjosti dvorane u fazi je pripreme, jer uskoro dolazi gimnastička oprema njemačke tvrtke Spieth, dok bi u travnju svi prostori trebali biti u potpunosti opremljeni namještajem i potrebnom sportskom opremom.



Iako je teško odrediti točan datum otvorenja budućeg Sokol centra, zasigurno će početkom svibnja biti spreman za završna testiranja i tehnički pregled, nakon čega će i službeno biti pušten u pogon.



Rekonstrukcija derutne zgrade iz 1928., koja je desetljećima vapila za obnovom, započela je u ožujku prošle godine, a projekt uključuje obnovu kompletne infrastrukture, otvorenje nove gimnastičke dvorane i obnovu vanjskih sportskih terena, uključujući i prostor za popularno osječko klizalište koje bi se sljedeće zime trebalo vratiti na svoje staro mjesto.





Tekst: Osijek031.com
Foto: Antonela Martinčević/Osijek031.com

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: