Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



Iz KBC-a Osijek otišao 61 liječnik, ali nema manjka kadrova!

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65676
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 16.01.2018. 20:31 
Naslov:  Iz KBC-a Osijek otišao 61 liječnik, ali nema manjka kadrova!
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Ulaskom Hrvatske u Europsku Uniju, iz države je otišlo više od 500 liječnika specijalista. Iz KBC-a Osijek do sada je otišao 61 liječnik.

Liječnici češće odlaze iz zapadnih dijelova Hrvatske. Različiti su razlozi – osobni, obiteljski ili nezadovoljstvo. Nije riječ o velikom egzodusu, kako to neki vole reći.

Zamjenica ravnatelja za kvalitetu KBC-a Osijek, prof.dr. Jasminka Milas Ahić napominje kako je od ulaska Hrvatske u Europsku Uniju, iz osječke bolnice otišao 61 liječnik. Istodobno, primljeni su mladi specijalizanti od kojih neki imaju i znanstvene titule. Nema stoga manjka liječnika, dapače, kaže prof. Milas -Ahić, popravljen je postotak u odnosu na nemedicinsko osoblje. Istodobno, KBC-e Osijek ne gubi znanstvene titule. Zadnja reakreditacija bolnice bila je prije tri godine.

Nova će se obaviti krajem ove, početkom iduće godine. Zadovoljavajući je i odnos Klinika i Zavoda, što jer preduvjet za očuvanje naziva Kliničkog bolničkog centra Osijek koji je znanstvena baza Medicinskome fakultetu - dodala je Milas- Ahić.

KBC Osijek najveća je zdravstvena ustanova u ovom dijelu Hrvatske, znanstvena je baza Medicinskome fakultetu i svakom je pacijentu bitna činjenica da može imati dobru zdravstvenu skrb. Razumljiva je briga medija za to područje ali se očekuje i veća objektivnost i dobro poznavanje područja o kojem se želi pisati. Može se postaviti i pitanje kome je u interesu unositi nemir i nepovjerenje u zdravstvene ustanove
, zaključila je prof.dr. Jasminka Milas Ahić.





Tekst i foto: Ksenija Zelenić/Radio Osijek

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: