Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



50 milijuna kuna ustanovama, udrugama i jedinicama lokalne samouprave za kulturne projekte

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65676
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 12.01.2018. 9:58 
Naslov:  50 milijuna kuna ustanovama, udrugama i jedinicama lokalne samouprave za kulturne projekte
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

U Osijeku je jučer održana informativna radionica povodom poziva „Kultura u centru – potpora razvoju javno-civilnog partnerstva u kulturi“.

Cilj radionice bio je detaljnije upoznati potencijalne prijavitelje, organizacije civilnog društva i najšire građanstvo, s kriterijima za prijavu projekata, čija je ukupna vrijednost na razini Hrvatske čak 50 milijuna kuna.

Prema riječima načelnice sektora za programe i projekte EU u Ministarstvu kulture Anastazije Magaš-Mesić, radionica je organizirana kako bi se pomoglo potencijalnim prijaviteljima da što bolje ispune projektne prijave.

Projekti će biti financirani u stopostotnom iznosu, pri čemu Europski socijalni fond osigurava 85%, a Ministarstvo kulture 15% sredstava.

Natječaj je otvoren do kraja veljače, a prijaviti se zajednički mogu jedinica lokalne samouprave i udruge civilnog društva ili ustanove u kulturi koje se bave kulturom ili umjetnošću. Nakon toga će se obaviti evaluacija projektnih prijava. Postoje dvije grupe aktivnosti: u prvoj grupi aktivnosti moguće je dobiti maksimalno 2.5 milijuna kuna, a u drugoj grupi aktivnosti 800.000 kuna.

Obzirom da se u kulturu ne ulaže dovoljno novca ni na lokalnoj ni na državnoj razini (RH iz proračuna izdvaja svega 0.5% pri čemu smo na samom dnu u EU), ne čudi izuzetno velik interes udruga civilnog društva, kulturnih institucija i predstavnika lokalne samouprave za ovu info radionicu.





Tekst: Osijek031.com
Foto: Daniel Antunović/Foto-arhiv031

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: