Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



Od danas digitalna karta "Smartica" u svim vozilima GPP-a

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65440
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 27.12.2017. 12:36 
Naslov:  Od danas digitalna karta "Smartica" u svim vozilima GPP-a
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Nakon uspješno provedenog pilotiranja, Gradski prijevoz putnika d.o.o. danas je uslugu kupovine digitalne karte omogućio u svim svojim vozilima. Riječ je o VIPnetovoj mobilnoj aplikaciji Smartica, prvoj aplikaciji na hrvatskom tržištu koja omogućuje kupovinu, aktivaciju i validaciju putnih karata u javnom gradskom prijevozu. Pilot faza uvođenja „Smartice“, koja je do sada trajala, pokrivala je isključivo tramvajski promet, a u prosincu je, kako je ranije i najavljeno, oprema za njezino korištenje implementirana u sva vozila, te je od danas dostupna i u autobusima.

Novi, dodatni kanal prodaje karata za javni prijevoz, potvrda je kontinuirane spremnosti i želje Gradskog prijevoza putnika da svojim korisnicima javni prijevoz u gradu Osijeku učini što dostupnijim.

U pilot fazi „Smarticu“ je isprobao veliki broj naših sugrađana, a razlog se krije u jednostavnosti i dostupnosti. Naime, „Smarticu“ je potrebno besplatno preuzeti na mobilni uređaj putem Google Play i Apple Store trgovine aplikacija. Aplikacija omogućuje vrlo jednostavno i pregledno kupovanje dvije vrste prijevoznih karata, jednokratne i dnevne, a plaćanje se provodi putem SMS-a. Cijena jednokratne karte za prvu i drugu zonu iznosi 11 kuna, dok je za 35 kuna korisnicima javnog prijevoza na raspolaganju dnevna karta.

Kupljena karta jednostavno se aktivira po ulasku u vozilo javnog gradskog prijevoza, prislanjanjem mobilnog uređaja na standardni validator kod ulaznih vrata vozila, a kupljene karte koje nisu aktivirane mogu se koristiti kod sljedeće vožnje. Korištenje aplikacije, a samim time i kupovina karata za javni gradski prijevoz dostupno je korisnicima svih telekom operatera koji se nalaze u sustavu Smartice.

Platforma sadrži i mobilnu aplikaciju za kontrolore prijevoznika pri čemu sustav kontrole i općenito prevencija prijevara sadrži niz inovativnih procesa. Kontrolor prilikom ulaska u vozilo svojom aplikacijom trenutno blokira uređaj za aktivaciju putnih karata, a sučelje za administraciju služi za izvještavanje i prevenciju prijevare.





Tekst: GPP Osijek

Pročitajte i..
Predstavljena Smartica – digitalna karta za prijevoz GPP-ovim vozilima
GPP uveo kupovinu tramvajskih karata mobitelom!

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: