Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



Centar osobne moći: Škola osobnog razvoja

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65676
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 24.12.2017. 9:01 
Naslov:  Centar osobne moći: Škola osobnog razvoja
Od 26.01.2018. 9:01 do 28.01.2018. 9:00 (uključivo)
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Jedan od projekata Centra Osobne Moći je Škola osobnog razvoja. Jedinstvena je u Osijeku i jedna od rijetkih u Hrvatskoj koja kroz četverogodišnji program nudi teorijska znanja i iskustveni rad na vlastitoj osobnosti kroz tjelesni, mentalni, emocionalni, duhovni, voljni i energetski aspekt osobe. Namijenjena je svim punoljetnim osobama koje su zainteresirane za rad na sebi te za učenje o emocijama, razvojnoj psihologiji, teorijama karakternih struktura (ustrojstvo ličnosti), unutarnjoj i vanjskoj psihodinamici, razinama svijesti, regresiji, obiteljskim konstelacijama, čakrama i energetskom tijelu.

Polaznici će steći znanja i alate koji će im omogućiti osvještavanje potisnutih emocija i mehanizama pomoću kojih se brane od emocija te integraciju osviještenih dijelova. Naglasak škole je na iskustvenom dijelu programa i osobnom pristupu.

Osvještavanjem i integracijom potisnutih dijelova dajemo si priliku biti cjeloviti i odgovorni za sve svoje dijelove, što znači da postajemo emocionalno zreli i spremni stati u vlastiti autoritet. Emocionalna zrelost daje nam sigurnost u izražavanju svega što jesmo, pomaže nam da izrazimo svoju kreativnost te osjetimo užitak, mir i zadovoljstvo na svim razinama života.

Škola osobnog razvoja je neformalni oblik obrazovanja.

Sastoji se od četiri godine, a na svakoj godini bit će održano sedam trodnevnih modula:
petak od 9:00 do 17:00 sati
subota od 9:00 do 19:00 sati
nedjelja od 9:00 do 19:00 sati s pauzom za ručak.

Djelovanje škole temelji se na osobnom iskustvu voditelja te na radu veće skupine autora različitih smjerova. Neki od njih su W. Reich, A. Lowen, J. i E. Pierrakos, S. Freud, C. G. Yung, B. A. Brennan, J. Juul, H. Hendrix, B. Hellinger, M. Mahler, S. Grof, J. Winnikott, K. Wilber, J. Bowlby, F. i L. Perls, P. Goodman, E. Polster, M. Parlett, G. Yontef, P. Brownell, P. Clarkson i mnogi drugi.

Voditelji programa su Gorana Radetić, tjelesno orijentirana integrativna terapeutkinja i polaznica geštalt psihoterapije, te Siniša Radetić, tjelesno orijentirani integrativni terapeut i polaznik TRE (trauma releaseexercises) i bioenergetike s višegodišnjim iskustvom.

Nastava će se održavati u Dvorani Yoga Home, Fakultetska 4, u Osijeku.

Kroz školu možete očekivati:
teorijska predavanja kroz različite pristupe osobnom razvoju (integrativna psihoterapija i geštalt psihoterapija)
iskustvene tjelesne, emocionalne, mentalne, energetske i duhovne vježbe; -
bioenergetiku, meditacije, energetski rad, fantazije, rad s unutarnjim djetetom, čakrama, uzemljenjem, arhetipovima, vlastitim autoritetom, granicama i sl.
rad u grupi koji uključuje razgovore, dijeljenje kao i različitu vrstu tjelesnog i kreativnog izražavanja
energetski rad
transformaciju ega – prihvaćanje svega što jesmo, “pozitivnih i negativnih aspekata“
aktiviranje i povezivanje vlastite svijesti i podsvijesti, integraciju vlastitih unutarnjih rascjepa i konflikata (želim i ne želim, da i ne, trebam i ne trebam) te povezivanje osjećaja, uma, volje i tijela (tjelesne senzacije, mašta, zamisli, ideje, očekivanja, spontani impulsi, ustaljeni obrasci ponašanja, želje, osjećaji)
iskustveni rad s negativnim iskustvima iz prošlosti (osobito rad s preosobnim razdobljem i uvjetima razvoja u prve tri godine života), traumama, strahovima i imidžima (ideja o onome što mislite da biste trebali biti)
povezivanje s vlastitim duhovnim aspektima (nevezano za vaša vlastita vjerska uvjerenja), odnosno s vlastitom esencijom, duhom, vodičima, unutarnjom snagom, mirom i zadovoljstvom
osvještavanje vlastite seksualnosti
stvaranje osjećaja povjerenja, sigurnosti i povezanosti unutar grupe (uključujući polaznike, voditelje i sam prostor), ali i razvoj vlastite individualizacije i autoriteta
kreiranje sredine u kojoj ćete moći razmišljati, pričati, dijeliti, biti saslušani, podržani i prisutni bez osude te imati priliku osjećati, pokazivati, istraživati i eksperimentirati izvan pritiska svakodnevnog života i društvenih odgovornosti.
Ono što ovu školu čini jedinstvenom, posebnom i drugačijom je ono što se kreira i događa unutar grupe između voditelja i polaznika u sigurnom prostoru.

Učinci škole mogu se osjetiti odmah, i to na različitim životnim područjima, ali za transformaciju obrazaca, iskrivljenih uvjerenja i traumatskih iskustava potrebno je duže vrijeme (nekoliko godina), a dužina trajanja je individualna.

Svakako ćete s vremenom i sami moći primijetiti koliko su tjelesne senzacije povezane s vašim osjećajima, kako se osjećate “sad i ovdje”, što osjećate na tjelesnoj, emocionalnoj, mentalnoj i duhovnoj razini, koje su vaše granice, što želite, a što ne želite, što vam se događa u interakciji s drugim ljudima ili različitim situacijama i slično.

Od polaznika se očekuje prisustvovanje na modulima, pisanje zadaća (vlastiti istraživački rad vezan za predavanja), čitanje preporučene literature i dobivenih materijala, 12 individualnih terapija godišnje kod nekog od voditelja škole ili terapeuta srodnih pravaca, kao i strpljenje, vrijeme, odlučnost, trud, volja te spremnost za rad. Individualne terapije nisu uključene u cijenu školarine.
Također, bez obzira na izostanke, potrebno je platiti punu cijenu školarine. Ukoliko se izostane s više od tri dana ili više od jednog modula, u dogovoru s voditeljima biti će potrebno napraviti neku prilagođenu nadoknadu kako bi polaznik mogao dalje pratiti tijek škole.

U školu je potrebno doći u udobnoj odjeći u kojoj vam je lako i ugodno kretati se.
Također, ako ste zainteresirani za školu, ali niste sigurni odgovara li vam ovaj način rada, možete doći ili na uvodnu radionicu ili na prvi modul.

Nova školska godina započeti će kada se oformi nova grupa od minimalno 8 ljudi. I ukoliko ste zainteresirani molimo vas da nas kontaktirate.

DATUMI ŠKOLE ZA 1. GODINU:
Petak: 09-17h
Subota i nedjelja: 09-19h
1. modul: 26. – 28.01.2018.
2. modul: 09. – 11.03.2018.
3. modul: 20. – 22.04.2018.
4. modul: 18. – 20.05.2018.
5. modul: 22. – 24.06.2018.
6. modul: 28. – 30.09.2018.
7. modul: 16. – 18.11.2018.

DATUMI ŠKOLE ZA 2. GODINU:
Petak: 09-17h
Subota i nedjelja: 09-19h
1. modul: 19. – 21.01.2018.
2. modul: 02. – 04.03.2018.
3. modul: 13. – 15.04.2018.
4. modul: 25. – 27.05.2018.
5. modul: 29.06. – 01.07.2018.
6. modul: 21. – 23.09.2018.
7. modul: 09. – 11.11.2018.

CIJENA:
Školarina za jednu školsku godinu iznosi 1100 eura (plativo u ratama). Ako želite avansno platiti cijelu školarinu cijena je 1000 eura. Članovi istog kućanstva ili partneri ostvaruju prilikom plaćanja dodatnih 5% popusta.

Prijave su obavezne, stoga vas molimo da ispunite prijavnicu i pošaljete je na udruga.intuita[at]gmail[dot]com Za sva pitanja i informacije slobodno se obratite bilo kojem voditelju škole ili na navedeni e-mail.

Prijavnicu pronađite u linku.


Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: