Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



Više od 175 tisuća noćenja u Osječko-baranjskoj županiji u 2017.

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65665
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 22.12.2017. 9:41 
Naslov:  Više od 175 tisuća noćenja u Osječko-baranjskoj županiji u 2017.
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Kraj je godine i vrijeme je svođenja računa, a među onima koji mogu biti (pre)zadovoljni rezultatima ostvarenima u ovoj godini je i Turistička zajednica Osječko-baranjske županije.

Prena riječima direktora TZ OBŽ Antonia Sobola, iza nas je izuzetno uspješna turistička godina – ostvareno je više od 175.000 noćenja, Osijek je na ovogodišnjim Danima hrvatskog turizma proglašen najboljom kontinentalnom destinacijom, a Baranja najboljom ruralnom destinacijom u Hrvatskoj.

Planovi TZ-a za iduću godinu su graditi dalje na uspjehu koji nije došao preko noći već je rezultat godina ulaganja i konstantnog porasta broja noćenja. U 2018. veći je financijski plan u odnosu na ovu godinu, očekuje se dovršetak obnove Bizovačkih toplica, a Osijek će biti još jednom domaćin Tour of Croatia i manifestacije„Zlatna penkala“ na kojoj će se okupiti novinari iz cijelog svijeta koji su objavili najbolje turističke članke o Hrvatskoj. Postoje naznake kako bi 2019. Slavonija trebala biti domaćin i popularne manifestacije „Dani hrvatskog turizma“.

Još boljim turističkim rezultatima trebalo bi pripomoći i najavljeno otvaranje županijskog Odjela za kontinentalni turizam koji bi trebao okupiti stručnjake s vizijom i znanjem kako turizam pretvoriti u motor pokretač razvoja ove regije. Postoje velike mogućnosti rasta za seoski, vjerski i zdravstveniturizam, kaoi za razvoj enogastronomije.

Sobol je zaključio kako ovogodišnje nagrade pokazuju da je OBŽ najbolji spoj urbanog i ruralnog u Hrvatskoj. Gosti iz svih dijelova svijeta prezadovoljni su onim što vide, a poseban plus je naša gostoljubivost koja je velika komparativna prednost našeg turizma. Stoga nije čudo što je na dodjeli nagrada na ovogodišnjim Danima hrvatskog turizma Richard Apel iz Karanca proglašen najboljim domaćinom na obiteljskom turističkom gospodarstvu.





Tekst: Osijek031.com
Foto: DB/Foto-arhiv031

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: