Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



Županija uručila stipendije darovitim srednjoškolcima i studentima

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65789
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 21.12.2017. 20:06 
Naslov:  Županija uručila stipendije darovitim srednjoškolcima i studentima
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Danas je u županijskoj vijećnici Osječko - baranjski župan Ivan Anušić uručio ugovore o stipendiranju izvrsnim studentima i srednjoškolcima, čija su zanimanja deficitarna.

Stipendije je dobilo 65 darovitih učenika i 30 darovitih studenata, a još 22 stipendije namijenjene su za učenike i 30 za studente koji se obrazuju za deficitarna i STEM zanimanja za 2017./18. školsku, odnosno akademsku godinu. Ukupno je riječ o 147 stipendija vrijednih milijun i tristo tisuća kuna.

Učenici dobivaju stipendiju u iznosu od 450 kuna mjesečno u trajanju od 10 mjeseci za jednu školsku godinu, a studenti 1.000 kuna mjesečno za akademsku godinu.



Dodjela stipendija je jedan od načina kojima Osječko-baranjska županija nastoji motivirati mlade na učenje, olakšati i poticati njihovo usavršavanje, ali i utjecati na njihove odluke hoće li ostati u Hrvatskoj. Po prvi puta dodjeljujemo i stipendije za STEM zanimanja, zanimanja budućnosti kao što su CNC operateri, elektroničari, magistri i specijalisti struke u području strojarstva, računarstva, elektrotehnike i grafičke tehnologije. Zbog nedostatka radnika određenih profila Vlada Republike Hrvatske je odobrila uvoz 30.000 radnika deficitarnih zanimanja, što je dodatni razlog da u Osječko-baranjskoj županiji pokušavamo taj problem rješavati i odobravanjem stipendija. Ove školske i akademske godine izdvajamo 1,3 milijun kuna za tu namjenu te se nadamo da će se uz ostale aktivnosti i njima napraviti iskorak za bolju budućnosti mladih. Naravno, i dalje potičemo izvrsnost i darovitost“, rekao je župan Anušić prilikom uručenja ugovorapodsjećajući i na važnost ostanka mladih u Hrvatskoj.

Osječko-baranjska županija je od sada za stipendije darovitim učenicima i studentima izdvojila 21.855.591,40 kuna iz županijskog proračuna.





Tekst: Osijek031.com
Foto: OBZ.hr

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: