Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



Eni Šarac dijagnosticirana leukemija!

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65647
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 21.12.2017. 11:48 
Naslov:  Eni Šarac dijagnosticirana leukemija!
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Prošlog tjedna pisali smo kako je hrabra Osječanka Ena Šarac završila u bolnici u Zagrebu na odjelu Intenzivne njege kamo ju je majka Biserka odvela u teškom stanju - tijelo joj je bilo puno ogromnih plavih hematoma, na Intenzivnoj je priključena na infuziju i prima krv.

Nakon što su liječnici proveli opsežne pretrage, rezultati su strašni: Eni je otkrivena akutna mijeloična leukemija! To je teška i po život opasna bolest u kojoj mijelociti (stanice koje se normalno razvijaju u granulocite) postaju kancerogeni i brzo nadomještaju normalne stanice u koštanoj srži.

Ta vrsta leukemije zahvaća ljude svih dobi, ali najčešće odrasle. Izloženost velikim dozama zračenja i uporaba nekih kemoterapijskih lijekova protiv raka povećavaju vjerojatnost razvitka akutne mijeloične leukemije, a to je kod Ene, čini se, slučaj.

Naime, 22-godišnja Ena još je kao dijete dobila tumor na mozgu protiv koga se bori sve ove godine, a da stvar bude gora, Eni su liječnici prije samo mjesec dana otkrili neoperabilni tumor na kralježnici. I sada, kao „šlag na tortu“, stiže ova crna dijagnoza.

Međutim, iako se Enino stanje pogoršalo, ona ne odustaje od borbe. I dalje je vesela i optimistična pa nije ni čudo što je posljednjih nekoliko godina postala sinonim borbe sa zloćudnom bolesti.

Ena drži se, cijeli je Osijek uz tebe!





Tekst: Osijek031.com
Foto: Facebook

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: