Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



2,2 milijuna kuna za potporu općinama i gradovima

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65786
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 20.12.2017. 13:31 
Naslov:  2,2 milijuna kuna za potporu općinama i gradovima
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Vodeći računa o uravnoteženom razvoju jedinica lokalne samouprave na području Osječko-baranjske županije, županijska uprava nastoji i financijski pomoći općinama i gradovima u realizaciji projekata vodoopskrbe, odvodnje i pročišćavanja otpadnih voda, nerazvrstanih cesta, poduzetničke infrastrukture, poduzetničkih inkubatora, društvenih domova, objekta protupožarne zaštite, kuća oproštaja, sportskih objekata i terena, dječjih igrališta, biciklističkih staza, dječjih vrtića i ostalih društvenih objekta, a u cilju podizanja kvalitete života stanovnika te kako bi se što potpunije riješile potrebe lokalnih zajednica.

Tako je danas, 20. prosinca 2017. godine, na Kolegiju župana razmatran i usvojen Plan raspodjele potpora jedinicama lokalne samouprave za ulaganja u komunalnu, društvenu i povezanu infrastrukturu za podizanje kvalitete života stanovnika na području Osječko-baranjske županije iz Proračuna Osječko-baranjske županije u 2017. godini. Potpore su odobrene na temelju Javnog poziva i prijava koje su pristigle iz općina i gradova, a u proračunu je za tu namjenu osigurano 2.200.000,00 kuna.

Župan Ivan Anušić donio je sljedeći Plan raspodjele potpora. Gradu Belišću je odobreno 700.000,00 kuna za energetsku obnovu zgrade dječjeg vrtića Maslačak u Belišću, 700.000,00 kuna dobiva Grad Našice za rekonstrukciju Vinogradske ulice i Ulice bana J. Jelačića, slijede potpore Općini Antunovac za izgradnju i opremanje Poduzetničkog inkubatora i akceleratora (200.000,00 kuna), Općini Đurđenovac za izgradnju uređaja za pročišćavanje i sustav odvodnje (100.000,00 kuna), Općini Ernestinovo za dovršetak uređenja kuće oproštaja i groblja u Laslovu (100.000,00 kuna), Općini Feričanci za završetak obnove društvenog doma u Vučjaku Feričanačkom (50.000,00 kuna), Općini Kneževi Vinogradi za postavljanje rasvjete na nogometnom igralištu u Karancu (50.000,00 kuna), Općini Petrijevci za izgradnju sustava odvodnje aglomeracije Petrijevci (100.000,00 kuna), Općini Podgorač za spojni vodoopskrbni cjevovod Budimci – Poganovci (100.000,00 kuna), Općini Podravska Moslavina za izgradnju dječjeg igrališta u Podravskoj Moslavini (50.000,00 kuna) te Općini Popovac za rekonstrukciju krovišta na društvenom domu u Branjini (50.000,00 kuna).

Pri odobravanje potpora uvažavalo se potrebe jedinice lokalne samouprave, proračunske prihode po stanovniku, ukupnu vrijednost i stupanj realizacije investicije, financijski udio jedinice lokalne samouprave u investiciji, prethodno odobrene pomoći Osječko-baranjske županije jedinici lokalne samouprave, kao i uravnoteženi razvoj cjelokupnog područja Osječko-baranjske županije. Nakon usvajanja Plana slijedi potpisivanje ugovora između Županije i općina/gradova te dodjela potpora.





Tekst i foto: OBZ.hr

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: