Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



Otvorena jedinica za liječenje moždanog udara u osječkom KBC-u

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65738
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 20.12.2017. 9:20 
Naslov:  Otvorena jedinica za liječenje moždanog udara u osječkom KBC-u
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Na Odjelu za intenzivno neurološko liječenje osječkog KBC-a jučer je otvorena jedinica za liječenje moždanog udara, tzv. „Stroke Unit“.

U toj jedinici nalazi se ukupno osam ležajeva te šest modernih respiratora što liječnicima i sestrama omogućava pružanje adekvatne skrbi jer su pacijenti smješteni na jednom mjestu gdje dobivaju kompletnu njegu.

Vlatko Kopić, zamjenik ravnatelja osječkog KBC-a, izjavio je tom prigodom da KBC mora ići u korak sa svjetskim trendovima, a sve stručne studije pokazuju kako pacijenti liječeni u specijaliziranim jedinicama ovakvog tipa imaju veću vjerojatnost preživljavanja, povratka kući i brige za sebe nakon oporavka.

Inače, u 2017. zabilježen je povećan priljev hospitaliziranih pacijenata: njih 208, a izvedeno je 28 tromboliza u liječenju akutnog moždanog udara. Postotak preživljavanja je 72%, što je i za međunarodne standarde odličan rezultat.

A da je ovakva jedinica neophodna svjedoči podatak da osječki Odjel za neurologiju zaprima pacijente iz svih pet slavonskih županija. I još kad tome dodamo podatak da je moždani udar drugi po redu uzrok smrtnosti u Hrvata, nema sumnje da će stručno osoblje na novom odjelu imati pune ruke posla...





Tekst: Osijek031.com
Foto: Goran Flauder/Foto-arhiv031

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: