Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



PD Zanatlija: Predavanje o Via Adriatici

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Ksenija Vilić
Offline
Ukupno postova: 17
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 18.12.2017. 17:00 
Naslov:  PD Zanatlija: Predavanje o Via Adriatici
20.01.2018. 10:00
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

U subotu, 20. siječnja 2018. godine s početkom u 11:00 sati u prostoriji PD Zanatlija - Osijek (Strossmayerova 1) održat će se predavanje o Via Adriatici, dugometražnoj planinarskoj stazi od Kamenjaka u Istri do Prevlake kod Konavala, dužine oko 1070 kilometara.

Via Adriatica prva je dugometražna turističko-planinarska staza u Hrvatskoj, dužine oko 1080 km, koja povezuje naše najatraktivnije planinske masive cijelom dužinom prelijepe jadranske obale, od Istre, pa hrvatskim gorskim pragom, Velebitom, Dinarom, Kozjakom, Mosorom, Omiškom Dinarom, Biokovom, Pelješcem skroz do Sniježnice kod Dubrovnika, uz pogled na more i otoke gdje god je to moguće a da se zadržava u visini planinskog pojasa.

Prezentaciju Via Adriatice uz projekciju fotografija održat će njen idejni začetnik, Srećko Vukov iz Zagreba, uistinu svestrani avanturist - bavi se planinarenjem, bicikliranjem, skijanjem, kajakarenjem, jahanjem, a okušao se i u ronjenju, slobodnom penjanju, špiljarenju. Njegova velika strast je outdoor fotografija.
Motorom je upoznavao skrivene zakutke Hrvatske, biciklom solo vozio 1150 km u 10 dana od Zagreba do Dubrovnika pa do Šibenika, pedalirao mnogim planinarskim stazama i makadamima, od Kopačkog rita, preko zagorskih cesta i puteva, po Gorskom kotaru i Istri, Velebitu i Dalmatinskoj zagori. Kajakom je plovio Sutlom, Savom, Murom, Dravom, Glinom, Kupom, Koranom i Mrežnicom...a planinario je gotovo svim hrvatskim planinama i stazama , od Papuka do Parenzane, od naše Ravne gore do Sniježnice u Konavlima...

2012. osnovao je pustolovno-ekološku udrugu AktivNatura čiji je bio predsjednik i u kojoj je organizirao i vodio stotine planinarskih, kajakaških i biciklističkih izleta, nekoliko ekoloških akcija, asistirao u abseilu niz slapove i sa zgrade...a nedavno je osnovano i planinarsko društvo AktivNatura. Sa nekoliko kolega iz društva radi na realizaciji "Via Adriatice" - novog planinarsko-turističkog proizvoda velikog potencijala s ciljem dodatne promocije i razvijanja aktivnog i pustolovnog turizma u Hrvatskoj.
Srećko Vukov aktivno radi na promociji "Via Adriatice" kao administrator FB grupe i FB stranice, na Instagramu, te kroz prezentacije.


Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: