Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



Betlehemsko svjetlo mira stiže u Osijek [2017.]

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65740
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 14.12.2017. 14:51 
Naslov:  Betlehemsko svjetlo mira stiže u Osijek [2017.]
17.12.2017. 16:00
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Betlehemsko svjetlo mira iz Beča stiglo u Osijek [2017.]


Betlehemsko svjetlo mira je program započet u Austriji 1986. godine u sklopu dobrotvorne misije za djecu s teškoćama i osobe u potrebi. Proširio se u više od 20 zemalja u Europi, kao i u Americi.

Na Božićnu večer 1986. godine u emisiji austrijske televizije „Licht uns Dunkel“ u kojoj ljudi pomažu jedni drugima, jedna je gledateljica odlučila kao zahvalu darovateljima pokloniti svjetiljke umjesto poklona. Tako se razvila ideja koja je prihvaćena u mnogim zemljama Europe: ideja betlehemskog svjetla mira.

Na prvu nedjelju došašća, predstavnik austrijskih izviđača u špilji Kristova rođenja u Betlehemu pali svjetlo i austrijski izviđači iz Betlehema ga nose u Beč.

Nakon ceremonije u Beču, izviđači drugih zemalja prenose betlehemsko svjetlo mira u svoje zemlje. Izviđači iz Hrvatske nose betlehemsko svjetlo mira iz Beča u zagrebačku katedralu, a odatle se dalje širi po Hrvatskoj.

Delegacija Izviđačkog kuba JAVOR iz Osijeka odlazi u Beč , gdje će u subotu 16. prosinca 2017. zajedno s ostalim hrvatskim i europskim izviđačima preuzeti Betlehemsko svjetlo, koje će u nedjelju 17. prosinca 2017. prvo donijeti u Zagreb, zatim u Đakovo i u kasnim večernjim satima stići će u Osijek.


Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: