Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



U wine baru Vinska mušica otvorena izložba fotografija "Vino na visokoj peti" autora Julia Frangena

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65430
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 13.12.2017. 11:20 
Naslov:  U wine baru Vinska mušica otvorena izložba fotografija "Vino na visokoj peti" autora Julia
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Nema ljepšeg od žena i vrhunskoga vina – pod tim sloganom otvorili smo izložbu fotografija "Vino na visokoj peti" zagrebačkog fotografa Julia Frangena u Vinskom baru Vinska mušica u Osijeku (Kapucinska 39 – korzo). Njegovi modeli su žene i vino, vinarice, zaljubljenice u vino,vinske dame i kraljice... U tipičnom ambijentu – vinskog podruma, kušaonica, vinograda.

Uz izložbu predstavljeni su i vrhunski pjenušci Misal Peršurić iz Istre, i naravno pobjednik 1. Festivala pjenušaca u Višnjanu – Misal Millenium. Misal Peršurić najozbiljnija je kuća pjenušaca u Hrvatskoj s bogatom paletom proizvoda, od kojih u Osijeku možete uživati u Misal Prestige extra brut, jako suhom pjenušcu na bazi chardonnaya, nagrađenom Misal Milleniumu brut, suhom pjenušcu na bazi Malvazije istarske, Misal Roseu sec, polusuhom pjenušcu na bazi Pinot noira i Misal Šinjorina demisec – poluslatki pjenušac proizveden od 100 posto Malvazije istarske.



Uživalo se u mjehurićima i umjetnosti, i tako će biti do kraja godine do kada traje izložba fotografija, a pjenušci Misal su na popustu 10 posto, kao i vina naših dama s fotografija koja imamo u ponudi na čaše i na butelje - pjenušci Barun i Vinarija Antunović.



Više o fotografijama i autoru:
Julio Frangen pokušao je u specifičnom trenutku ili situaciji pokazati odnos vina i žena iz vinskoga svijeta koje su se našle pred njegovim objektivom. Nisu one nužno u vinogradu ili s čašom u ruci, ali svaka nam priča svoju vinsku priču - na potpuno osobni i jedinstven način.

Vinski znalac Željko Suhadolnik u predgovoru izložbe Julija Frangena zapisao je:

Za muškarca voljeti ženu i za ženu voljeti muškarca sasvim je normalno i logično. I voljeti vino sasvim je normalno i logično, samo, u stasanju i jednoj i drugoj ljubavi nerijetko se, barem do neke određene životne dobi, pristupa donekle pojednostavljeno. Stoga je ne tek iz umjetničkog razloga nego i iz životnog razloga i te kako važno imati spomenute dobro oko te dobar nos doslovno i dobar nos u smislu u kojemu se taj izraz koristi. Kao rezultat selektivnog pristupa lako proizađe vrlo važna personalizacija koja priču postavlja u životom, a i u umjetničkom smislu, na višu dimenziju, na stup veće kvalitete.

Julio Frangen svoje foto-radove za ovu specifičnu izložbu birao je upravo po tom zahtjevnom kriteriju koji pokazuje 20 žena uz vino u nekom posebnom momentu uhvaćenom foto-aparatom, a Frangenove modele vina za otvorenje izložbe birane su po tome da i kroz čašu na najbolji mogući način pokažu upravo vlastitu osobnost, i to ne, kao na slici, tek kroz jedan kamerom uspješno snimljeni specifični trenutak nego osobnost i posebnost za stvarno i stalno.




O autoru:
Julio Frangen (1962), rođen, odrastao i živi u Zagrebu, gradu čiji senzibilitet svakodnevno doživljava na njegovim ulicama i u susretu s ljudima. „Pišući svjetlom pokušava viđeno prenijeti svima koji ga vole, ili će ga zavoljeti, gledajući njegove fotografije.“ Izvrstan je u otkrivanju izražaja lica, osjećaja i trenutaka, često radi na kazališnim predstavama i koncertima. U zadnje vrijeme česti su mu motivi detalji u enologiji i gastronomiji te tako snima vinograde i vina, tanjure vrhunskih delicija ali i svakodnevnih domaćih jela – kojima poziva na tradiciju i priziva sjećanja na neko pomalo zaboravljeno vrijeme. Njegova fotografija ne daje da zaborav nadvlada, kroz objektiv živi svoj umjetnički svijet i daje svoj intimni pogled na priču koju nam priča svaka njegova fotografija.

Profesionalni je fotograf, završio je Školu primijenjene umjetnosti, smjer fotografija. Član je Foto kluba Zagreb. Osim snimanjem, bavi se i prodajom starinskih i rabljenih fotoaparata, kamera i foto opreme te redovito pohađa (i fotografira) vinske i gastro događaje, koje su ga navele na dodatnu edukaciju što je rezultiralo i diplomom prestižne vinske akademije WSET Level 2.





Tekst i foto: Ivana Draganić

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: