Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



Manji broj prometnih nesreća, poginulih i ozlijeđenih osoba na cestama u OBŽ-u

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Online
Avatar

Ukupno postova: 65758
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 11.12.2017. 11:25 
Naslov:  Manji broj prometnih nesreća, poginulih i ozlijeđenih osoba na cestama u OBŽ-u
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

PU osječko – baranjska objavila je svoj redovni bilten o stanju sigurnosti u prometu za studeni 2017.

Na području PU prošlog je mjeseca evidentirano 158 prometnih nesreća, od čega dvije s poginulim osobama, 37 s ozlijeđenim osobama i 119 s materijalnom štetom.

Ti su podaci nešto bolji od onih za isti mjesec prošle godine. U studenom 2016. bilo je 196 prometnih nesreća s 5 poginulih osoba, 54 ozlijeđene osobe i 137 nesreća s materijalnom štetom.

U prometnim nesrećama ukupno je stradala 51 osoba (u studenom 2016. - 73), od čega su dvije osobe poginule (u studenom 2016. - 5), šestosoba je zadobilo teške tjelesne ozljede (u studenom 2016. - 14), a 43 osobe su zadobile lake tjelesne ozljede (u studenom 2016. godine - 54).

Najveći broj evidentiranih prometnih nesreća (35) dogodio se zbog nepropisne i neprilagođene brzine. Slijedi oduzimanje prednosti prolaska (26), nepropisno kretanje vozila kolnikom (19), nepropisno skretanje (18 ), nepropisno uključivanje u promet (18 ), nepropisna vožnja unatrag (17) te ostali uzroci prometnih nesreća.

Obje poginule osobe stradale su u prometnim nesrećama izazvanima nepropisnom i neprilagođenom brzinom u kojima je ukupno stradalo 19 osoba.

Nešto je manji broj prometnih nesreća u kojima su počinitelji imali alkohola u krvi (13, prošle godine 15), a manji je i broj teže i lakše ozlijeđenih osoba (četiri, prošle godine devet).

Prema danima u tjednu najviše prometnih nesreća evidentirano je ponedjeljkom i četvrtkom (po 30), slijedi srijeda (28 ), utorak (19), petak (18 ), subota (17) i najmanje nedjeljom (16).

Mladi vozači sudjelovali su u 33 prometne nesreće u kojima je ukupno stradalo četrnaest osoba, od čega su četiri osobe teže, a deset je osoba lakše ozlijeđeno. U pet prometnih nesreća mladi vozači su imali alkohola u krvi, od čega u dvije prometne nesreće s ozlijeđenim osobama.

Vozači mopeda i motocikla sudjelovali su u četiri prometne nesreće. Dvije su bile s ozlijeđenim osobama i dvije s materijalnom štetom. Vozači mopeda i motocikla su počinitelji sve četiri prometne nesreće. U dvije prometne nesreće nisu imali zaštitnu kacigu na glavi.

Vozači bicikla sudjelovali su u četiri prometne nesreće, od čega u tri s ozlijeđenim osobama u kojima je jedan vozač bicikla teže ozlijeđen, dok su dva vozača bicikla lakše ozlijeđena. Ukupno su evidentirana 73 prekršaja vozača bicikla od čega 31 prekršaj vožnje uz prisutnost alkohola u krvi.

Pješaci su sudjelovali u šest prometnih nesreća s ozlijeđenim osobama. U navedenim prometnim nesrećama jedan je pješak teže, dok je pet pješaka lakše ozlijeđeno. Sve prometne nesreće su se dogodile na pješačkom prijelazu.





Tekst: Osijek031.com
Foto: Daniel Antunović/Foto-arhiv031

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: