Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



30% poduzetnika u Hrvatskoj čine žene, a njihov će broj nastaviti rasti

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65698
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 07.12.2017. 20:32 
Naslov:  30% poduzetnika u Hrvatskoj čine žene, a njihov će broj nastaviti rasti
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

U Poduzetničkom inkubatoru Bios održana je konferencija „Mogućnosti financiranja za poduzetnice“ gdje su poduzetnice i žene koje će to tek postati dobile potrebne informacije o bespovratnim potporama i drugim povoljnim načinima financiranja.

Konferencija je jedna u nizu sličnih koje su organizirale Mreža poduzetnica i poslovnih žena Women in Adria i Institut za razvoj ženskog poduzetništva Adria diljem Hrvatske. Na njoj su sadašnje i buduće poduzetnice dobile informacije o bespovratnim potporama i drugim povoljnim načinima financiranja od strane Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, Hrvatske banke za obnovu i razvoj te Hrvatske agencije za malo gospodarstvo, inovacije i investicije. Na konferenciji se također govorilo o uporabi modernih aplikacija koje poduzetnicama olakšavaju poslovanje.

Osnivačica Mreže Ivana Matić istaknula je kako 30% poduzetnika u Hrvatskoj čine žene, a očekuje se da će razvojem tržišta njihov broj nastaviti rasti. Žene donose drugačiji pogled na poslovno okruženje od muškaraca i u poduzetništvu i u korporativnom svijetu. Predane su poslu, manje riskiraju, preuzimaju kalkulirane rizike i sve se više prepoznaju kao poželjni poslovni klijenti. Žene su i kod nas i u svijetu još uvijek nedovoljno iskorišteni ekonomski potencijal.

S druge strane, žene poduzetnice žele ostvariti bolju ravnotežu privatnog i poslovnog života pa zato jako mnogo rade od kuće, tako da je kućni ured inkubator ženskog poduzetništva ali ne i akcelerator, pa ženski biznisi ne rastu tako brzo kao biznisi u muškom vlasništvu. Ženama stoga treba pomoć države koja bi im priznala troškove čuvanja djece ili trošak za kućne pomoćnice kao opravdane poslovne troškove, zaključila je Matić.





Tekst: Osijek031.com
Foto: Krešimira Rendulić


Najava: BIOS: Konferencija Mogućnosti financiranja za poduzetnice

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: