Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



Osječki Centar za mir dodijelio nagrade Krunoslav Sukić za 2017. godinu

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65665
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 07.12.2017. 20:01 
Naslov:  Osječki Centar za mir dodijelio nagrade Krunoslav Sukić za 2017. godinu
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Centar za mir, nenasilje i ljudska prava iz Osijeka i ove je godine u susret Međunarodnom danu ljudskih prava (10. prosinca) dodijelio tradicionalne nagrade i priznanja „Krunoslav Sukić“ namijenjene promicateljima mirotvorstva, nenasilja i ljudskih prava u zajednici.

Izvršni odbor nagrade „Krunoslav Sukić“ ove je godine dodijelio jednu nagradu i pet priznanja. Nagrada „Krunoslav Sukić“za 2017. dodijeljena je Lini Budak, odvjetnici i aktivistici za ljudska prava iz Zagreba, za ustrajno i hrabro profesionalno i javno djelovanje kojim se zalaže za društvene i političke promjene nenasilnim putem.

Mirovno priznanje „Krunoslav Sukić“ uručeno je Jadranki Brnčić, Ani Raffai i sestri Vesni Zovkić za osnaživanje vjernika u javnom izražavanju neslaganja s onim porukama iz crkve protivnih poruci vjere, ravnopravnosti, solidarnosti i pravednosti.

Priznanje „Krunoslav Sukić“ za knjigu godine 2017. dobile su dvije knjige, odnosno autora: Ivica Đikić za knjigu „Beara“ (dokumentarni roman o genocidu u Srebrenici) i Nada Glad za roman „Goranski mir(ovi)“ (biografska studija života i djela mirotvorca Franje Starčevića iz Gorskog Kotara).



Priznanje „Krunoslav Sukić“ za mirotvornu školu 2017. dodijeljeno je učenicima i nastavnicima OŠ Hugo Badalić iz Slavonskog Broda za poticanje odgoja za mir, nenasilje i suradnju i nastojanja da njihova škola bude mjesto prijateljskih odnosa, zajedništva i solidarnosti – da škola postane učeća zajednica za mir.



Centar za mir dodijelio je i posebno mirovno priznaje „Krunoslav Sukić“ za 2017. aktivistima i volonterima No Name Kitchen Šid (Kuhinje bez imena Šid) koja pomaže izbjeglicama zaustavljenima na granici Srbije i Hrvatske pružajući im hranu, toplu vodu, odjeću i obuću te iskazujući neizmjernu ljudskost i prijateljstvo prema tim napaćenim ljudima.



Sve okupljene pozdravili su zamjenik gradonačelnika Osijeka Boris Piližota i veleposlanica Kraljevine Nizozemske u RH Ellen Berends koji su iskoristili ovu prigodu da čestitaju Centru za mir njegov 25. rođendan.

U glazbenom dijelu programa s nekoliko a capella izvedbi prisutne je zabavio osječki sastav Akvarel.







Tekst i foto: Osijek031.com

Najava: Natječaj za nagradu "Krunoslav Sukić" 2017.

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: