Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



HSS Osijek: Svečana sjednica povodom Dana grada Osijeka bez minute šutnje za poginule branitelje I civile u domovinskom ratu

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Online
Avatar

Ukupno postova: 65785
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 03.12.2017. 9:55 
Naslov:  HSS Osijek: Svečana sjednica povodom Dana grada Osijeka bez minute šutnje za poginule branitelje I c
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Poštovani gospodine Gradonačelniče i Predsjedniče Gradskog vijeća Grada Osijeka, poštovani vijećnici, poštovani počasni građani Grada Osijeka, saborski zastupnici, članovi Vlade RH, dobitnici priznanja, predstavnici političkih stranaka, uzvanici...

Veliko zadovoljstvo bilo je vidjeti vas na svečanoj sjednici povodom obilježavanja Dana grada Osijeka koja je održana uoči 2. prosinca 2017. kada se zapravo obilježava Dan grada Osijeka.Vjerojatno je to samo formalnost da se ugodi obvezama Vlade RH koja se došla podičiti projektima za Slavoniju, a zapravo čime to ćemo tek vidjeti, jer što su predočili sve je samo nisu projekti koji će donijeti boljitak Slavoniji i Baranji.

Gradonačelnik Osijeka Ivica Vrkić, predsjednik gradskog Vijeća Željko Požega i svi vijećnici, iz svih političkih stranaka, osramotili su ovaj Grad, ponosni grad Osijek više nego kada bi se zbrojile sve sramote vlasti u povijesti Osijeka.

Niste našli za potrebito, u okviru svog vlastitog ushićenja što se Vlada RH udostojila formalno održati sjednicu u Osijeku, protokolarno, ako ne drukčije, na taj svečani dan, minutom šutnje odati počast svim poginulim braniteljima i civilima u Domovinskom ratu. Koji je razlog tomu što se samo jednom protokolarnom gestom niste poklonili žrtvama, 1700 branitelja i civila koji su život dali za slobodnu i neovisnu Republiku Hrvatsku, za Osijek koji je nepokoreni grad?

Imate li objašnjenje, dame i gospodo? Ili ćete sve prebaciti na stručne službe i reći kako ste u svojim govorima spominjali poginule branitelje i civile? Niste se sjetili ni svih preminulih prethodnika. Grad Osijek ste vi? Gospodo, Luju XIV. je očito pogreškom dodijeljen nadimak „Bogomdan“ ili „Kralj Sunce“.

Zapanjujuća je šutnja vrha države i saborskih zastupnika, počasnih građana, akademske zajednice i sličnih, koji su se uglavnom okićeni odličjima, hihotali se dok je po njima rasipano perje koje je trebalo 'glumiti' pahuljice uoči otvorenja ovogodišnjeg Adventa u Osijeku. Bilo je to lijepo za vidjeti. Posebice onima koji su napustili ovaj Grad. Grad Osijek koji ste satjerali u najtamniji kut zabiti u kojemu nema mjesta nizakoga osim vas i vaše.

Oduševio nas je ushit dobitnika nagrada, pa i za obranu grada Osijeka, odličnika i uzvanika kojima u tom trenutku nije palo na pameti da su neki ljudi izgubili život da bi vi radili i mislili samo na sebe i svoje dobro. Bilo pa prošlo, mislimo na budućnost – to hoćete reći?

Najmanje što biste mogli poslije svega učiniti je - ispričati se. Nećete dati ostavke, to nam je jasno. A i tko smo mi da od „bogomdanih“ to očekujemo?

Niste, a trebali ste pokazati minimum poštovanja prema žrtvama Domovinskog rata i njihovim obiteljima, prema ljudima koji još uvijek poštuju žrtvu svojih sugrađana koji su nam donijeli slobodu.

Svojim sebeljubljem učinili ste sve da će vas malotko poštovati unatoč svim odličjima i funkcijama koje obnašate.

Osramotili ste grad Osijek kojeg niste dostojni.



Tekst i foto: HSS Osijek

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: