Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



U osječkom HNK spektakularno izvedena Verdijeva opera "Trubadur"

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65776
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 28.11.2017. 8:58 
Naslov:  U osječkom HNK spektakularno izvedena Verdijeva opera "Trubadur"
Citirajte i odgovorite[Vrh] 


U osječkom Hrvatskom narodnom kazalištu u subotu je, u sklopu Noći kazališta, postavljena opera „Trubadur“ velikog talijanskog skladatelja Giuseppea Verdija.

Riječ je o prvoj premijernoj operi ovogodišnje sezone HNK-a, izvedenoj po prvi put nakon 1996., u režiji Roberta Boškovića i pod ravnanjem dirigenta Filipa Pavišića.

Opera “Trubadur”, Verdijevo remek – djelo o ljubavi, intrigama i strasti, ni 150 godina nakon praizvedbe ne gubi na snazi što je pokazala i spektakulrna izvedba u osječkom HNK. Velik broj glumaca, odlične izvedbe, mnoštvo poznatih arija, sudjelovanje orkestra, zbora i plesne skupine HNK-a te efektne videoprojekcije koje su se savršeno uklopile u radnju ostavili su publiku bez daha. Prepuna dvorana višeminutnim je aplauzom i glasnim ovacijama ispratila sudionike ovog velikog projekta.

Nakon premijere Verdijeve opere održan je i prigodni domjenak na kojem su ansambl i autorska ekipa „Trubadura“ proslavili uspjeh nove premijere, ali i dan ranije osvojenu Nagradu hrvatskog glumišta (za najbolje dirigentsko ili redateljsko ostvarenje) koju je dobio maestro Filip Pavišić na 25. dodjeli Nagrada hrvatskog glumišta za dirigiranje opere „Tosca“ Giacoma Puccinija u produkciji HNK Osijek. Slavilo se do dugo u noć!



















Tekst: Osijek031.com
Foto: HNK u Osijeku


Najava: HNK u Osijeku: Noć kazališta [2017.]

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: