Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



Advent u Osijeku 2017.

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65430
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 22.11.2017. 17:49 
Naslov:  Advent u Osijeku 2017.
Od 01.12.2017. 17:49 do 31.12.2017. 17:48 (uključivo)
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

[08.11.2019.] Advent u Osijeku - Tvrđa i Trg Ante Starčevića [2019.]


[8.1.2018.] Prošlogodišnji Advent u Osijeku privukao 50% više posjetitelja nego u 2016.


[1.1.2018.] Brojni Osječani Novu godinu dočekali na otvorenom

Skriveno: 

Kao veliko finale ovogodišnjeg Adventa u Osijeku u suradnji s Gradom Osijekom pripremljene su dvije zanimljive i atraktivne novogodišnje proslave koje će na Silvestrovo i u novogodišnjoj noći ponovno oživjeti središte grada.

Prvo će u nedjelju, 31. prosinca, od 11 do 13 sati na Trgu Pape Ivana Pavla II., kod adventske pozornice ispred osječke Konkatedrale, biti organiziran – dječji doček Nove godine! Svi roditelji pozvani su da dovedu svoje mališane koji će uz glazbu koju će im puštati DJ Max, balone, dječji šampanjac i, naravno, odbrojavanje simbolično prvi u Osijeku ući u novu 2018. godinu.

U večernjim satima na prostoru cijelog Adventa u Osijeku odvijat će se „pravanovogodišnja proslava, koja će biti zanimljiv spoj urbanog i tradicijskog, a u tu svrhu bit će postavljene čak dvije pozornice na dva trga. Na onoj glavnoj, adventskoj pozornici ispred osječke Konkatedrale oko 22,30 sati zasvirat će i zapjevati bard starogradske glazbe Zvonko Bogdan zajedno sa svojim tamburašima. Njihov koncert trajat će do ponoći, kada će im se pridružiti gradonačelnik Osijeka Ivan Vrkić, i uz zdravicu šampanjcem, okupljenim građanima čestitati novu 2018. godinu. Oko petnaest minuta nakon ponoći na scenu će stupiti sve popularnija zagrebačka skupina Detour koja će sve posjetitelje zabavljati svojim hitovima do 2 sata ujutro. Što se tiče druge, manje pozornice, ona će biti postavljena na Trgu Ante Starčevića. Tamo će puna četiri sata, od 22 sata do otprilike 2 sata ujutro, puštanjem glazbe posjetitelje – osobito one na kružnom klizalištu - uveseljavati osječki VJ Laser. I tijekom novogodišnje proslave ulaz na klizalište stoji 10 kuna, a jednaka je cijena i za najam klizaljki. Pozivamo građane da se u što većem broju odazovu ovim jedinstvenim programima.

Radno vrijeme Adventa u Osijeku:
-subota, 30. prosinca – i Božićni sajam i klizalište rade od 10 sati do ponoći
-nedjelja, 31. prosinca/ponedjeljak, 1. siječnja – i Božićni sajam i klizalište otvoreni su od 10 do 14 sati te od 21,30 sati do 2 sata ujutro




[28.12.2017.] [FOTO] TBF na Adventu u Osijeku


[22.12.2017.][FOTO] Blagdanskim koncertom u podne mlada Mia Dimšić razveselila najmlađe!

[26.12.2017.] Najveća adventska manifestacija u istočnoj Hrvatskoj, Advent u Osijeku 2017., ulazi u svoj završni tjedan, za koji je pripremljeno nekoliko noviteta koji će zasigurno privući veliki broj vas na našu božićnu čaroliju u središtu grada.

Prvi od njih je božićno kino, odnosno dvodnevni program „Kino Urania na Adventu u Osijeku“, koji će biti održan u suradnji s Kinematografima Osijek, a namijenjen je u prvom redu vašim mališanima. U velikoj kupoli, postavljenoj na Trgu Ante Starčevića, danas (26. prosinca) bit će prikazan popularni animirani film „Niko – Božićna potraga“, a sutra (srijeda, 27. prosinca) slijedi projekcija nastavka toga filma, „Niko 2: Mali brat, velika frka“. Obje projekcije počinju u 18,30 sati, a ulaz je, naravno, besplatan.

Prednovogodišnji program nudi za vas i niz zanimljivih koncerata. Večeras (26. prosinca), kao što je već najavljeno, na adventskoj pozornici nastupit će tamburaški sastav Lege. Sutra (srijeda, 27. prosinca) će vas obradama domaćih i inozemnih pop i rock hitova, među kojima će se naći i božićne pjesme, zabavljati mladi osječki bend From The Basement, a u subotu, 30. prosinca, zapjevat će sve popularniji osječki a cappella vokalni sastav Akvarel. Svi koncerti već standardno počinju u 20 sati.

U četvrtak, 28. prosinca, u 20 sati, također na adventskoj pozornici ispred osječke Konkatedrale, na redu je glazbeni vrhunac ovogodišnjeg Adventa u Osijeku jer u goste nam stiže poznati splitski hip-hop sastav - The Beat Fleet (TBF)! Mladen Badovinac, Saša Antić, Luka Barbić i ostali izvest će presjek svojih najvećih hitova te napraviti sjajan uvod u bogat novogodišnji program Adventa u Osijeku, čije detalje ćemo vam javiti na vrijeme.

Radno vrijeme Adventa u Osijeku od danas (26. prosinca) ponovno je uobičajeno sve do Silvestrova. Klizalište je otvoreno svakoga dana od 10 do 22 sata, dok je Božićni sajam u srijedu i četvrtak otvoren od 15 do 22 sata, u petak od 15 do 23 sata, a u subotu od 10 sati do ponoći. Ulaz na klizalište stoji 10 kuna, a jednaka je cijena i za najam klizaljki.

Budite spremni svaki dan odvojiti za šetnju središtem grada s vašim najmilijima i uživanje u brojnim sadržajima i popratnim programima Adventa u Osijeku.




[21.12.2017.] Iznimno bogat i sadržajan predblagdanski i blagdanski program pripremljen je za vas u okviru Adventa u Osijeku 2017., ovogodišnje božićne urbane čarolije u središtu grada.

Danas (četvrtak, 21. prosinca) su tako - uz događaj „Slama na Adventu u Osijeku“, koji traje sve do petka, 22. prosinca - predviđena još dva zanimljiva sadržaja. Prvo će u 19 sati članovi dvaju osječkih izviđačkih udruga, Javor i Slavonski hrast, u središte grada donijeti „Betlehemsko svjetlo mira“ koje će predati gradonačelniku Osijeka, Ivanu Vrkiću.

Betlehemsko svjetlo mira” program je koji je počeo 1986. godine u Austriji, u sklopu dobrotvorne misije za djecu s poteškoćama i osobe u potrebi, a ta inicijativa potom se proširila u više od 20 zemalja Europe. Pozivamo sve vas da dođete danas u 19 sati sa svojim lampionima i svijećama i u svoje domove ponesete malo betlehemskog sjaja. Nakon toga, u 20 sati, počinje koncert odličnog osječkog pop benda Fluentes.

Idućih dana slijedi još nekoliko zanimljivih glazbenih nastupa. Sutra (petak, 22. prosinca), kao što je već najavljeno, u suradnji s Gradom Osijekom, točno u podne za vas će zasvirati i zapjevati popularna osječka kantautorica Mia Dimšić, jedna od najvećih mladih glazbenih zvijezda u Hrvatskoj. Ovaj veliki glazbeni događaj, u prvom redu namijenjen djeci i mladima, i humanitarnog je karaktera, te će se u veliku košaru, smještenu pokraj adventske pozornice, prikupljati darovi za djecu u potrebi. Navečer, s početkom u 20 sati, nastupit će pak osječka skupina Trend. U subotu (23. prosinca) u 20 sati slijedi koncert glazbenog trojca Seed Holden iz Valpova, a na sam Badnjak (nedjelja, 24. prosinca), također u 20 sati, prigodnim programom zabavit će vas acoustic duo Jimi i Matej Martan iz Osijeka. Blagdanski koncertni program, orijentiran na lokalne glazbene snage, u utorak, 26. prosinca, zaključit će osječki tamburaški sastav Lege, čiji nastup počinje u standardnom terminu - u 20 sati.

Uz sjajnu ugostiteljsku i obrtničku ponudu te navedeni program na glavnoj pozornici, blagdanski vikend donosi vam još jednu veliku atrakciju. U subotu (23. prosinca) ujutro ispred osječke Konkatedrale, bit će postavljene jaslice izrađene od leda u prirodnoj veličini. Jaslice i likove izradila je osječka tvrtka Ice Product, čije su ledene skulpture postale iznimno popularne u Hrvatskoj, a koja se već predstavila i prošle godine na osječkom Adventu. Posebno osvijetljene jaslice moći ćete vidjeti u idućih nekoliko dana, a tijekom blagdanskog vikenda pripremljeno je još pokoje iznenađenje za sve vas.

akođer, u subotu (23. prosinca) u 19 sati bit će upaljena i posljednja, četvrta svijeća na adventskom vijencu postavljenom ispred osječke Konkatedrale. Ovaj put to će učiniti mlada i uspješna osječka braća Anton i Patrik Lončarić, svjetski juniorski prvaci u veslanju.

Što se tiče radnog vremena božićnog sajma u okviru Adventa u Osijeku u predblagdansko i blagdansko vrijeme, ono je sljedeće:
-četvrtak, 21. prosinca – od 15 do 22 sata
-petak, 22. prosinca – od 10 do 23 sata
-subota, 23. prosinca – od 10 sati do ponoći
-nedjelja, 24. prosinca (Badnjak) – od 19 sati do 2 sata ujutro
-ponedjeljak, 25. prosinca (Božić) – zatvoreno
-utorak, 26. prosinca – od 15 do 22 sata

Klizalište radi svakoga dana od 10 do 22 sata, osim Božića (25. prosinca), kada je zatvoreno, kao i božićni sajam.

Budite spremni svaki dan odvojiti za šetnju središtem grada s vašim najmilijima i uživanje u brojnim sadržajima i popratnim programima Adventa u Osijeku.


[20.12.2017.] Advent u Osijeku 2017., najveća adventska manifestacija u istočnoj Hrvatskoj, ulazi u posljednju trećinu svojeg održavanja pa su organizatori u idućih desetak dana pripremili niz iznenađenja te zanimljivih i atraktivnih sadržaja za sve uzraste brojnih posjetitelja.

Tako će tri dana - od srijede, 20. prosinca, do petka, 22. prosinca 2017. – posebni gosti Adventa u Osijeku biti jedinstveni Land art festival Slama te Nikola Faller, njegov pokretač i glavni organizator. Tijekom radnog vremena Božićnog sajma, dakle od 15 do 22 sata, u središtu grada, u okviru predstavljanja Slame, održavat će se čak tri paralelna sadržaja.

Prvi je izložba, odnosno predstavljanje božićnih skulptura i instalacija od slame koje potpisuje Faller kao poznati umjetnik i predsjednik udruge Slama. Ostala dva sadržaja u prvom redu namijenjena su mališanima jer će biti organizirana igraonica u slami, a unutar prozirne kupole i radionica za djecu na kojoj će ona imati prilike naučiti kako da sami izrade svoju slamnatu skulpturu.

Svi sadržaji su, naravno, besplatni i otvoreni za sve zainteresirane, a pozivamo ih da se odazovu u što većem broju.





[17.12.2017.] [FOTO] Nogometaši NK Osijeka upalili treću svijeću!

[spoil] [14.12.2017.] Treći, ponovno „produženi“ vikend ovogodišnje predbožićne urbane čarolije u središtu grada, Adventa u Osijeku 2017., najbogatiji i najraznovrsniji je do sada, jer donosi niz novih i zanimljivih sadržaja, kako za građane Osijeka, tako i za sve brojnije posjetitelje iz cijele Hrvatske i susjednih zemalja.

Tako od danas (četvrtak) do nedjelje, 17. prosinca, imamo posebne goste na Adventu u Osijeku, predstavnike dvije ugledne tvrtke iz susjedne Mađarske. Oni će se tijekom četiri dana, u radnom vremenu Božićnog sajma, predstaviti svojim kvalitetnim proizvodima. To su Szomor-Hornicz Kft iz Pečuha, sa svojim unikatnim rukavicama te Villányi Remete Kft, iz Nagyharsány, sa vinima iz podruma obitelji Boross.

Već uobičajeno tijekom „produženog“ vikenda u Osijeku brojni posjetitelji moći će uživati u nastupima izvrsnih bendova i orkestara s urbanim predznakom na adventskoj pozornici postavljenoj ispred osječke Konkatedrale. I dok je prvi vikend bio rezerviran za lokalne glazbene snage, a drugi vikend za bendove iz cijele Hrvatske, ovaj put dolazi i jedan bend izvan hrvatskih granica. Danas (četvrtak, 14. prosinca) uvod u vikend zvucima američke glazbe napravit će popularna osječka skupina I-Four. Sutra (petak, 15. prosinca) će građane rasplesati sjajni rockabilly band Moonshine Alligators iz Novog Sada, a u subotu (16. prosinca) najveći Advent u istočnoj Hrvatskoj ugostit će zagrebački pop band Gelato Sisters koji je poznat po obradama swing i boogie-woogie standarda. Završetak vikenda, u nedjelju (17. prosinca) obilježit će svirka Beatles Revival Banda iz Rijeke koji će obradovati mnoge ljubitelje hitova svjetski popularne „liverpulske četvorke“. Svi koncerti počinju u 20 sati.

Uz sjajnu ugostiteljsku ponudu i navedeni program na glavnoj pozornici, treći vikend donosi i nastavak sadržaja na mini lokacijama Adventa u Osijeku, koje imaju za cilj produžiti druženje gostiju Adventa u centru grada. Tako će svi građani i ovoga vikenda u večernjim satima moći nastaviti veselo druženje u grijanom prostoru Secret Garden, jednom blagdanski uređenom dvorištu zimske čarolije, skrivenom od pogleda, a opet samo sedamnaest koraka udaljenom od svijetlećeg lustera na Božićnom sajmu. Tu je, naravno, ponovno i adventski SkyBox koji će ovoga vikenda ugostiti druge dvije od sedam Winter Sofa. U prigodnom zimskom ambijentu, nakon provoda na Adventu, posjetitelji mogu popiti piće, podružiti se uz glazbu DJ-eva (petak DJ Umbo, subota DJ Pill Jackson), i uživati u pogledu na ukrašeni prostor Adventa.

Kao što smo ranije i najavili, danas (nedjelja, 17. prosinca) će, u okviru programa Adventa u Osijeku 2017., biti upaljena treća svijeća na adventskom vijencu postavljenom ispred osječke Konkatedrale. U uobičajenom terminu, dakle oko 19,15 sati, odnosno po završetku večernje svete mise u osječkoj Konkatedrali, zajednički će to učiniti nekoliko igrača Nogometnog kluba Osijek, koji je ove godine postigao sjajne rezultate u Hrvatskoj i Europi te zbilja pokrenuo grad.


[12.12.2017.] Jaki, gotovo olujni vjetar koji je jučer (ponedjeljak, 11. prosinca) vladao gotovo cijelom Hrvatskom, na žalost nije zaobišao niti najveću adventsku manifestaciju u istočnoj Hrvatskoj.

Sinoć nešto iza 21 sat nekoliko iznenadnih udara vjetra jačih od 30 kilometara u sekundi, kakvi su iznimno rijetki na osječkom području, osobito u ovo doba godine, u samo nekoliko minuta srušili su središnju božićnu jelku i svijetleći luk na Trgu Ante Starčevića te oštetili jednu od drvenih kućica. Dogodilo se to unatoč poduzetim svim potrebnim mjerama sigurnosti na prostoru Adventa u Osijeku 2017. u skladu s pravilima – jelka je bila pričvršćena teškim betonskim nosačem, a svijetleći luk propisanim metalnim „osiguračima“ – no, ove izvanredne vremenske okolnosti, koje su prouzročile velike probleme i oštećenja i u drugim dijelovima Osijeka i istočne Hrvatske, učinile su svoje.

Na sreću, iako je Advent u Osijeku i sinoć pohodio velik broj posjetitelja, nitko nije ozlijeđen, što je samo još jedan dokaz da nas i naše posjetitelje čuva dobri duh Božića kakav njegujemo već četvrtu godinu zaredom.

Željko Lazanin, dugogodišnji osječki meteorolog, kaže: "Ovako visoke temperature zraka, odnosno tzv. južina, neuobičajene su za ovo doba godine. Posljedica takvih vremenskih uvjeta u ponedjeljak bio je iznimno jak, gotovo olujni jugoistočni vjetar, koji je vrlo rijedak u ovom razdoblju godine, osobito takvog intenziteta. Takvi olujni vjetrovi u pravilu se pojavljuju ljeti, kada su jakog intenziteta i traju kratko. Ovaj vjetar je neuobičajeno trajao gotovo cijeloga dana na većem području Hrvatske. Ako je u Gorskom kotaru rušio drveće i čupao ih iz korijenja, kako ne bi srušio jednu jelku na glavnom osječkom trgu, koliko god bila učvršćena?! Idućih dana očekuje se promjena vremena, odnosno povratak temperatura i vremenskih uvjeta u normalne kasnojesenske i zimske prilike, pa vjerujem da se ovako jaki vjetar neće ponoviti".

Brzom reakcijom organizatora i tehničke ekipe Adventa u Osijeku, sinoć su, odmah nakon događaja, božićna jelka i svijetleći luk uspravljeni i vraćeni na svoja mjesta, a scenografija Adventa u Osijeku popravljena i vraćena u prvobitno stanje. Naglašavamo kako su oštećenja na božićnoj jelki, koja se od pada bila slomila u korijenu, odmah sinoć sanirana, a i jelka i svijetleći luk, u suradnji s nadležnim osobama, dodatno su učvršćeni i osigurani, kako bi se spriječilo ponavljanje ovakvog događaja.

Obrtnica Veronika Molnar, vlasnica Kala cvjetnog atelijera, čija je kućica oštećena u naletu vjetra, ističe: "Vjetar je zbilja bio jak, a mi smo imali nesreću da nam je oštetio vrata na kućici. Ekipa iz organizacije Adventa u Osijeku brzo je reagirala, pomogla nam i već danas (utorak) kućica će biti popravljena i spremna za rad. Hvala im na brzoj reakciji i susretljivosti. Što ćete, takve stvari se događaju, vjetar je zbilja bio jak... S druge strane, iznimno smo zadovoljni ovogodišnjim Adventom, jer je promet na ovoj lokaciji odličan. Ne samo meni već i drugim obrtnicima i ugostiteljima".

Organizatorima i tehničkoj ekipi Adventa u Osijeku iznimno je drago što, zahvaljujući ranije poduzetim mjerama i sinoćnjoj pravodobnoj reakciji, niti jedan posjetitelj nije bio ugrožen.

Ivan Kristijan Majić, voditelj programa Adventa u Osijeku, kaže: "Pamtim da se slično dogodilo prije dvije godine u Tvrđi. Vjetar je tada jako nakosio središnju božićnu jelku usred Božićnog sela i morali smo ju ispravljati sajlama. Normalno je da se u okviru manifestacije ove veličine i ovoga trajanja događaju i ovakve neželjene situacije, ali ove godine Advent u Osijeku pod posebnim je povećalom javnosti, zbog atraktivnije lokacije u središtu grada i najveće posjećenosti do sada. Nastavljamo redovito pratiti meteorološke prognoze i vremenske uvjete, jer nam je sigurnost građana – naravno, uz želju da im do kraja prosinca pružamo lijepi blagdanski ugođaj u centru grada – na prvom mjestu".



Tekst: Advent u Osijeku


[10.12.2017.] Iznimno nam je drago da ovih dana u velikom broju uživate u nizu atraktivnih i zanimljivih programa koje smo vam tijekom vikenda pripremili na Adventu u Osijeku.

Svi programi održavaju se prema objavljenom rasporedu, ali kod jednog (današnjeg) došlo je do izmjene satnice. Kao što smo ranije i najavili, osječko-baranjski župan Ivan Anušić danas (nedjelja, 10. prosinca) će, u okviru programa Adventa u Osijeku 2017., upaliti drugu svijeću na adventskom vijencu postavljenom ispred osječke Konkatedrale. Međutim, svijeću će, umjesto u prvotno najavljenih 17 sati, upaliti oko 19,15 sati, odnosno po završetku svete mise u osječkoj Konkatedrali. Budite tamo s nama!

Budite spremni svaki dan odvojiti za šetnju središtem grada s vašim najmilijima i uživanje u brojnim sadržajima i popratnim programima Adventa u Osijeku.

Vidimo se u oživljenom centru grada, obojanom božićnom čarolijom!




[9.12.2017.] Jedna od najpopularnijih mladih glazbenih zvijezda u Hrvatskoj, Osječanka Mia Dimšić, 22. prosinca 2017. točno u podne, u okviru programa Adventa u Osijeku 2017., održat će besplatan koncert na adventskoj pozornici postavljenoj ispred osječke Konkatedrale.

Na današnjem (subota, 9. prosinca) predstavljanju koncerta u grijanoj kupoli, postavljenoj na Trgu Ante Starčevića u Osijeku, Žana Gamoš, zamjenica gradonačelnika Grada Osijeka, otkrila je kako je došlo do ove lijepe suradnje. „Dogovoru za ovaj koncert prethodila je jedna ženska kavica koju smo ujesen imale Mia i ja. Ona je izrazila želju da svojim sugrađanima daruje jedan božićni koncert. Dugo ju poznajem i podupirem pa mi se to odmah učinilo kao sjajna ideja. Nedugo poslije razgovarale smo s organizatorima Adventa u Osijeku i sve smo se brzo dogovorili“, ispričala je zamjenica dogradonačelnika.

Svjesna sam da velik dio moje publike čine djeca. Stoga je dogovoreno da koncert održim 22. prosinca, odnosno posljednjeg dana škole u prvom polugodištu, i to u 12 sati, između prijepodnevne i poslijepodnevne smjene u školi, kako bi što više učenika moglo doći na koncert. Na ovom adventskom, predbožićnom koncertu u Osijeku izvest ću sve svoje hitove, a i nekoliko pjesama s upravo objavljenog novog albuma 'Božićno jutro' na kojemu se nalazi 11 božićnih skladbi. Veseli me što ću kraj ove uspješne i burne godine provesti u svom gradu te s Osječanima podijeliti svoje zadovoljstvo i sreću zbog odličnog početka glazbeničke karijere“, istaknula je Mia Dimšić. Producent iz njezine izdavačke kuće Croatia Records, Damir Bačić, rekao je kako je posrijedi „koncert za male i velike građane“.

Organizatori Adventa u Osijeku 2017. naglasili su kako će koncert mlade osječke kantautorice biti jedan od glavnih događaja ovogodišnje najveće adventske manifestacije u istočnoj Hrvatskoj te da im je iznimno drago da će ugostiti tako kvalitetnu i popularnu glazbenicu.

Zamjenica gradonačelnika Žana Gamoš dodala je kako će koncert imati edukativno-humanitarni karakter. Grad Osijek na koncert će pozvati sve osnovne škole, dječje vrtiće i udruge koje rade s djecom, a mališanima će se dolazak računati kao izvannastavna aktivnost. „Svu djecu zamolit ćemo da na koncert, umjesto ulaznice, ponesu neku knjigu ili igračku koje im više ne trebaju ili ih žele darovati. Pokraj adventske pozornice bit će postavljena velika košara u koju će se prikupljati darovi. Nakon koncerta će Mia i Grad Osijek sve prikupljene knjige i igračke u povodu božićnih blagdana proslijediti djeci koja su u potrebi“, najavila je zamjenica gradonačelnika.


[7.12.2017.] Drugi, ovaj put „produženi“ vikend ovogodišnje predbožićne urbane čarolije u središtu grada, Adventa u Osijeku 2017., još je bogatiji nego prvi vikend, jer vam donosi niz raznovrsnih i zanimljivih sadržaja. Ponovno ćete, ovaj put pune četiri večeri zaredom, moći uživati u nastupima izvrsnih bendova i orkestara s urbanim predznakom na adventskoj pozornici postavljenoj ispred osječke Konkatedrale. Danas (četvrtak, 7. prosinca) uvod u vikend blues i rock zvucima napravit će popularna osječka skupina Bluestrip. Sutra (petak, 8. prosinca) će vas rasplesati iskusni daruvarsko-bjelovarski rockabilly bend The Cat Paws, a u subotu (9. prosinca) ugostit ćemo pravu atrakciju: Film Music Orkestar iz Zagreba s izvedbama nezaboravnih melodija iz filmskih hitova. Završetak vikenda, u nedjelju (10. prosinca) obilježit će ponovno lokalne iskusne bluzerske glazbene snage, Teatar Blues Band iz Osijeka. Svi koncerti počinju u 20 sati. Očekujemo vas!

Uz sjajnu ugostiteljsku ponudu i navedeni program na glavnoj pozornici, koji će u centar grada namamiti, vjerujemo, većinu vas, drugi vikend donosi i uvod u nove sadržaje na mini lokacijama Adventa u Osijeku, koje imaju za cilj produžiti vaše druženje u središtu grada. Tako ćete svi već ovog petka u večernjim satima moći nastaviti veselo druženje u grijanom prostoru Secret Garden, jednom blagdanski uređenom dvorištu zimske čarolije, skrivenom od pogleda, a opet samo sedamnaest koraka udaljenom od Božićnog sajma.

Za sve vas koji nakon adventskog izlaska ponovo ogladnite ili želite nastaviti večer uz kuhano vino ili samo popiti piće u novom adventskom ugođaju ili jednostavno „zakasnite“ na Advent; sve ćete moći nadoknaditi u Secret Gardenu, posebnom, tajnom mjestu ovogodišnjeg Adventa u Osijeku. DJ Omer kao domaćin prve „tajne vrtne zabave“ u petak navečer, potrudit će se zagrijati vas i više od omiljenih peći na drva.

Druga mini priča, koja se otvara ovoga vikenda, jest adventski SkyBox, u kojem je konferencijom za novinare predstavljen ovogodišnji Advent u Osijeku. Skybox počinje s komercijalnim programom i ovaj vikend ugošćava prve dvije od sedam Winter Sofa. U prigodnom zimskom ambijentu, nakon provoda na Adventu, svi možete popiti piće, podružiti se uz glazbu DJ-eva (petak DJ Freez, subota DJ Pips), i uživati u pogledu na ukrašeni prostor Adventa. Kao na dosadašnjim ljetnim In Da Sofa partyjima, za ulazak je potrebno izdvojiti 25 kuna. Osim programa Winter Sofa, adventski SkyBox do kraja godine ugostit će niz druženja: SkyBox roštilje, SkyBox božićni filmski maraton, Staying in for Xmas - SkyBox blagdanska večera u papučama i slično. Uz navedeno, Skybox ugošćava i poslovne domjenke.

Nadalje, u subotu između 10 i 14 sati poseban glazbeno-kontaktni program iz grijane kupole, postavljene uz veliko kružno klizalište, emitirat će HR-Radio Osijek, „kućni“ radio Adventa u Osijeku. Osim toga, u subotu na Trg Ante Starčevića stiže blagdanski kamion Coca-Cole.

Pozivamo sve mališane i njihove roditelje da od 17 do 21 sat dođu na druženje s Djedicom i njegovim pomagačima. Također, u nedjelju u 17 sati bit će upaljena i druga svijeća na adventskom vijencu postavljenom ispred osječke Konkatedrale. Svijeću će upaliti osječko-baranjski župan Ivan Anušić.


[2.12.2017.] Sinoć (petak, 1. prosinca 2017.) je za vas otvorena božićna čarolija u središtu grada - Advent u Osijeku 2017.!

Već prve večeri na tisuće vas pohrlilo je u oživljeni centar grada, na Trg Ante Starčevića i Trg Ivana Pavla II., kako bi uživali u urbanom duhu Adventa u Osijeku i bogatoj ponudi: Božićnom sajmu s više od 50 lijepo ukrašenih drvenih kućica, velikom kružnom klizalištu, bajkovitom kutku, grijanoj kupoli, vrtuljcima i drugome. Mnogi od vas su, kušajući kuhano vino, čaj, kobasice i ostale božićne delicije, slušali i gledali koncert izvrsnog Big Banda Požega i gostiju, održanog na adventskoj pozornici ispred osječke Konkatedrale. Tijekom vikenda očekujemo vas u još većem broju.



Danas (subota, 2. prosinca) nastavlja se bogat program za vikend. Budući da Advent u Osijeku živi sa svojim gradom, svoj je program prilagodio proslavi Dana grada Osijeka – 2. prosinca. Stoga će paljenje prve adventske svijeće na velikom adventskom vijencu postavljenom ispred osječke Konkatedrale, ipak biti organizirano danas (subota). Oko 18 sati, nakon završetka svečane mise u povodu Dana grada Osijeka, svijeću će, uz prigodne riječi, upaliti mons. dr. Đuro Hranić, nadbiskup i metropolit đakovačko-osječki. Pozivamo sve vas da budete nazočni tom lijepom činu označavanja početka vremena Došašća.



Podsjetimo, danas (subota) u 20 sati na adventskoj pozornici zasvirat će osječka pop-rock skupina Kit Karson, a sutra (nedjelja, 3. prosinca) u isto vrijeme i na istom mjestu, osječki bend The Red Roosters rasplesat će sve vas svojim obradama rock hitova i autorskim pjesmama.



Radno vrijeme Adventa u Osijeku: klizalište svakoga dana od 10 do 22 sata, dok je Božićni sajam od nedjelje do četvrtka otvoren od 15 do 22 sata, petkom od 15 do 23 sata, a subotom od 10 sati do ponoći. Ulaz na klizalište stoji 10 kuna, a jednaka je cijena i za najam klizaljki.



Budite spremni ovoga vikenda odvojiti vrijeme za šetnju središtem grada s vašim najmilijima i uživanje u brojnim sadržajima i popratnim programima Adventa u Osijeku.

18:00 h - mons. dr. Đuro Hranić, nadbiskup i metropolit đakovačko-osječki upalit će prvu adventsku svijeću ispred osječke Konkatedrale.
20:00 h - koncert KIT Karson





Foto: Osijek031.com


[2.12.2017.] Advent u Osijeku 2017., najveći i najbogatiji do sada, sinoć (petak, 1. prosinca) je – otvoren! Paljenje brojnih božićnih svjetala i ukrasne rasvjete označile su početak ovogodišnje predbožićne čarolije u središtu grada, a ona je službeno otvorena kada su čelnici Grada Osijeka, Osječko-baranjske županije i Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku te predstavnici organizatora simbolično prošli kroz svijetleća vrata u obliku luka koja povezuju Trg Ante Starčevića i Trg Pape Ivana Pavla II.

Nakon toga na tisuće građana već prve večeri pohrlile su u oživljeni centar grada, kako bi uživali u urbanom duhu Adventa u Osijeku i bogatoj ponudi: Božićnom sajmu s više od 50 lijepo ukrašenih drvenih kućica, velikom kružnom klizalištu, bajkovitom kutku, grijanoj kupoli, vrtuljcima i drugome. Mnogi su, kušajući kuhano vino, čaj, kobasice i ostale božićne delicije, slušali i gledali koncert izvrsnog Big Banda Požega i gostiju, održanog na adventskoj pozornici ispred osječke Konkatedrale.

Danas (subota, 2. prosinca) nastavlja se bogat program za vikend. Budući da Advent u Osijeku živi sa svojim gradom, svoj je program prilagodio proslavi Dana grada Osijeka – 2. prosinca. Stoga će paljenje prve adventske svijeće na velikom adventskom vijencu postavljenom ispred osječke Konkatedrale, ipak biti organizirano danas (subota). Oko 18 sati, nakon završetka svečane mise u povodu Dana grada Osijeka, svijeću će, uz prigodne riječi, upaliti mons. dr. Đuro Hranić, nadbiskup i metropolit đakovačko-osječki. Pozivamo sve građane da budu nazočni tom lijepom činu označavanja početka vremena Došašća.


Podsjetimo, danas (subota) u 20 sati na adventskoj pozornici zasvirat će osječka pop-rock skupina Kit Karson, a sutra (nedjelja, 3. prosinca) u isto vrijeme i na istom mjestu, osječki bend The Red Roosters rasplesat će posjetitelje svojim obradama rock hitova i autorskim pjesmama.

Radno vrijeme Adventa u Osijeku: klizalište svakoga dana od 10 do 22 sata, dok je Božićni sajam od nedjelje do četvrtka otvoren od 15 do 22 sata, petkom od 15 do 23 sata, a subotom od 10 sati do ponoći. Ulaz na klizalište stoji 10 kuna, a jednaka je cijena i za najam klizaljki.


[1.12.2017.] Danas (petak, 1. prosinca 2017.), kako je i najavljeno, otvaranjem Adventa u Osijeku 2017. počinje ovogodišnja predbožićna čarolija u središtu Osijeka. Početak najveće adventske manifestacije u istočnoj Hrvatskoj, koja traje sve do 1. siječnja 2018., bit će označen u 16 sati paljenjem božićnih svjetala i početkom rada svih najavljenih sadržaja na Trgu Ante Starčevića i Trgu Pape Ivana Pavla II.

Službeno otvaranje Adventa u Osijeku dogodit će u 17,30h kada će gradonačelnik Osijeka Ivan Vrkić sa svojim suradnicima simbolično proći kroz svijetleća vrata u obliku luka koja povezuju sadržaje na oba trga. Nakon toga, u 18 sati, na adventskoj pozornici postavljenoj ispred osječke Konkatedrale, počinje koncert izvrsnog Big Banda Požega i gostiju, koji će okupljene zagrijati obradama poznatih pjesama – naravno, i božićnih – u jazz i funky stilu.

Osim Božićnog sajma, velikog kružnog klizališta, vrtuljaka, grijane kupole i ostale redovite ponude, tijekom vikenda pripremljen je i bogat popratni program u skladu s urbanim duhom ovogodišnjeg Adventa u Osijeku i željom za promocijom lokalnih glazbenih snaga. U subotu, 2. prosinca, u 20 sati na adventskoj pozornici zasvirat će osječka pop-rock skupina Kit Karson, a u nedjelju, 3. prosinca, u isto vrijeme i na istom mjestu, osječki bend The Red Roosters rasplesat će posjetitelje svojim obradama rock hitova i autorskim pjesmama. Također, u nedjelju, 3. prosinca, u poslijepodnevnim satima bit će upaljena i prva svijeća na adventskom vijencu postavljenom ispred osječke Konkatedrale, a o detaljima ćemo vas obavijestiti naknadno.


[29.11.2017.] Četvrtu godinu zaredom Osijek će organizirati najveću adventsku manifestaciju u istočnoj Hrvatskoj. Ovogodišnji Advent u Osijeku, najveći i najbogatiji do sada, bit će održan od 1. prosinca 2017. do 1. siječnja 2018. godine u samom središtu grada, na Trgu Ante Starčevića i Trgu Pape Ivana Pavla II, u okrilju prekrasne osječke Konkatedrale, tamo gdje i pripada u vrijeme Došašća.

Budući da je Osijek grad budućnosti koji živi sa svojim građanima, otvaranje Adventa u Osijeku isprepleteno je s programom proslave Dana grada Osijeka, kada će članovi Vlade Republike Hrvatske, na čelu s premijerom Andrejom Plenkovićem, posjetiti Osijek. Stoga će Advent u Osijeku biti otvoren svečanim paljenjem božićnih svjetala u središtu grada u petak, 1. prosinca, nakon 16 sati. Oko 18 sati počinje koncert na kojem će nastupiti Big Band Požega. Nakon toga cijeli prosinac, ponovno pod sloganom „Vjerujemo u Dobro!“, u posebno osvijetljenom i ukrašenom središtu grada, družit ćemo se s građanima Osijeka i okolice, Slavonije i Baranje, Hrvatske i okolnih zemalja te, vjerujemo, nadmašiti prošlogodišnju brojku od 100 tisuća posjetitelja.

U sklopu ovog urbanog Adventa u Osijeku pripremljeno je nekoliko novih zanimljivih detalja i sadržaja, ponajprije veliko kružno klizalište površine čak 400 četvornih metara na glavnom trgu, u centru kojega se nalazi otok, odnosno bajkoviti kutak do kojega se dolazi posebnim mostom preko leda. Kraj klizališta pripremljena je i velika grijana kupola u kojoj će se svakodnevno odvijati posebni sadržaji baš za djecu, za koje su na Trgu Ante Starčevića pripremljeni i već omiljeni vrtuljci. Na ukupnoj površini većoj od 5.000 četvornih metara postavljen je Božićni sajam s više od 50 lijepo dizajniranih i ukrašenih drvenih kućica, u prvom redu s prigodnom ugostiteljskom ponudom, kao što su kuhano vino, čaj (s rumom), domaće rakije, božićne slastice, kobasice i drugi prehrambeni proizvodi. Osim toga, Osječani i posjetitelji iz drugih gradova i zemalja moći će u tim kućicama kupiti male božićne poklone za svoje najbliže i suvenire. Poruke i vrijednosti koje njeguje Advent u Osijeku su zajedništvo, dobrota, ljubav, nada i budućnost, a organizator i nositelj projekta, tvrtka Mašta d.o.o. kao dio Žito grupe, zahvaljuje se na ukazanom povjerenju Gradu Osijeku i Turističkoj zajednici grada Osijeka, te svim partnerima projektima. Dizajn vizuala Adventa u Osijeku, kao jednog od najvećih božićnih događaja u Hrvatskoj, potpisuje poznati osječki grafički dizajner Boris Matešić.

I ove godine Advent u Osijeku zamišljen je kao kombinacija kulturno-umjetničkog, zabavnog, dječjeg i gastronomskog programa. Planirano je nekoliko desetaka različitih programa i sadržaja, a program će objavljen tijekom sljedećeg vikenda. U dinamičnom, vedrom i optimističnom duhu bit će organizirani mnogi sadržaji koji su kombinacija suvremenog i tradicijskog, primjerice manji i veći koncerti na posebnoj pozornici, kao i paljenje adventskih svijeća svake nedjelje na adventskom vijencu postavljenoj ispred Konkatedrale. Ovogodišnji Advent u Osijeku oživjet će poznate, središnje prostore grada, ali otkriva i neke nove prostore u Osijeku Jedan od njih zasigurno je naš adventski Xmas SkyBox, prostor na vrhu Esseker centra, iz kojeg se pruža pogled na središnji trg i ukrašeni centar grada. Osim sto je SkyBox bio lokacijom najave Adventa, predviđeno je da bude prostor za blagdanska druženja, poslovne domjenke, zabavne programe i drugo.

Zahvaljujemo se nizu većih i manjih sponzora i donatora te onim ugostiteljima, poduzetnicima, udrugama i tvrtkama koje su zakupili kućice na Trgu sv. Trojstva. Cilj organizatora, suorganizatora i partnera jest uspješna sinergija lokalnih, regionalnih i nacionalnih gospodarstvenika i poduzetnika, okupljenih u okviru urbane adventske manifestacije, koja će kontinuirano privlačiti stanovnike cijele regije, što je bio slučaj već prošle godine. Radno vrijeme Adventa u Osijeku: klizalište svakoga dana od 10 do 22 sata, dok će Božićni sajam biti od nedjelje do četvrtka otvoren od 15 do 22 sata, petkom od 15 do 23 sata, a subotom od 10 sati do ponoći.



[11.12.2017.] [FOTO] Upaljena druga svijeća na adventskom vijencu!




[4.12.2017.] GPP Osijek: Tijekom Adventa u Osijeku tramvaj neće voziti Županijskom!


[1.12.2017.] [FOTO] Otvoren Advent u Osijeku - Nakon dužeg vremena velika gužva u centru grada!




[22.11.2017.] Advent u Osijek održava se od 1. do 31. prosinca 2017. godine u samom centru grada Osijeku, te ove godine nudi bogat program za svoje građane i posjetitelje.

I ovog Adventa, Božića i Nove Godine posjetite Osijek jer vas očekuje najveći adventski sajam u Slavoniji i Baranji s klizalištem na glavnom trgu i bogatim programima za djecu i obitelji, kućice s ponudom hrane i pića te velika pozornica sa zabavnim programom.

Radno vrijeme Adventa u Osijeku od 1. prosinca 2017. do 1. siječnja 2018.
Klizalište: svakog dana od 10-22 h
Božićni sajam: od nedjelje do četvrtka 15-22 h, petkom: 15-23 h, subotom: 10-24 h

Program:

Od 27. studenog do 31. prosinca 2017.
16:00 - 20:00 h - [KLIK] Božićni tramvaj
„Božićni tramvaj”, vožnja božićnim tramvajem ukrašenim s 30.000 blagdanskih lampica uz predstavu i poklone Djeda Mraza oduševit će svako dijete, ali i mame, tate, bake i djedove u pratnji. Polazna odnosno završna stanica je na glavnom trgu ispred Hotela Central. Vožnje za organizirane dječje grupe traju tijekom prijepodneva, dok za građanstvo tramvaj vozi od 16 do 20 sati. Zbog popularnosti je potrebno izvršiti rezervacije.

30. studenog - 21. prosinca 2017.
[KLIK] Advent u Muzeju Slavonije
Dragi prijatelji Muzeja Slavonije i ove godine, uz vrlo bogat i prigodni blagdanski program, obilježavamo adventsko razdoblje. Za nas i naše partnere ovo doba godine ima zaista posebno značenje jer svi zajedno slavimo plodove rada kroz druženje s djecom, mladima i starijim generacijama. Provedite slobodno obiteljsko vrijeme uz pjesmu i teatar, zabavne i obiteljske radionice koji se nalaze u našem adventskom programu u sklopu akcije "Vodite me u Muzej!". Veselimo se vašem dolasku i druženju na Adventu u Muzeju Slavonije u osječkoj Tvrđi.

Petak, 1. prosinca 2017.
- [KLIK] Big band iz Požege otvorit će ovogodišnji Advent u Osijeku

Lampioni za Dan grada, tradicionalno uoči Dana grada Osijeka u petak 1. prosinca održat će se velika izložba lampiona koje izrađuju djeca osječkih osnovnih škola. Izložba će se u predvečernjim otvoriti u Muzeju Slavonije u Tvrđi (zgrada Glavne straže) gdje će se odabrati i najljepši lampioni. Zatim će u velikoj povorci s lampionima u ruci djeca krenuti prema Gornjem gradu te po dolasku na glavni trg, Trg dr. Ante Starčevića, u zrak pustiti stotine lampiona te tako i nebo nad gradom „ukrasiti“ adventskim svjetlom.

Petak, 1. i subota, 2. prosinca 2017.
[KLIK] WineOs
WineOs - festival vina, delicija i ugodnog življenja održat će se po četvrti put 1. i 2. prosinca 2017. u centru Osijeka u trgovačkom centru Esseker, nadomak glavnom trgu, gdje će veliki broj vodećih proizvođača vina i delicija iz svih regija Hrvatske i susjednih zemalja pružiti priliku svim posjetiteljima da se upuste u otkrivanje novih eno-gastro doživljaja.

Subota, 2. prosinca 2017.
12:00 h - [KLIK] Motomrazovi
Trg dr. Ante Starčevića (glavni trg) Tradicionalna humanitarna akcija uz darivanje djece prigodnim poklonima i slatkišima u 12 sati.

- [FOTO] Motomrazovi razveselili najmlađe [2017.]

Od 5. do 31. prosinca
18:00 h - [KLIK] GPP Osijek: Preusmjeravanje tramvajske linije 2

Od 6. do 19. prosinca 2017.
15:30 h - "Advent na vodenici" svaki dan od 15:30 prigodni programi na mlinu - vodenici na Dravi u Osijeku.

[KLIK] 6. prosinca - Vodenica: Sveti Nikola - ukrašavanje Vodenice

Četvrtak, 7. prosinca 2017.
19:00 h - [KLIK] zgrada Glavne straže, koncert studenata i profesora Odsjeka za glazbenu umjetnost Umjetničke akademije u Osijeku

8., 9., 15., 16., 22., 23. i 24. prosinca 2017.
[KLIK] Winter Sofa

Petak, 8. prosinca 2017.
18:00 h - [KLIK] „Adventski koncert” Mađarskog kulturnog društva MKD Népkör, od 18 sati, u sjedištu Népkör-a (Ulica Petefi Šandora 76).

Subota, 9. prosinca 2017.
17:00 h - "Slovački božićni običaji, tradicije i kolede", od 17 sati, Osnovna škola Antuna Mihanovića (Ulica Ivana Gundulića 5a).

Četvrtak, 14. prosinca 2017.
19:00 h - Betlehemsko svjetlo

Nedjelja, 17. prosinca 2017.
20:00 h - [KLIK] Božićni koncert Rotary kluba u HNK

Od 15. do 19. prosinca 2017.
18:00 h - Orašar, balet, Hrvatsko Narodno Kazalište u Osijeku. Orašar (Ščelkunčik), balet u 2 čina, četiri slike, Petra Iljiča Čajkovskog; Rekonstrukcija predstave Baleta HNK Zagreb iz 1970. godine; Libreto Marius Ivanovič Petipa prema priči Ernesta Theodora Amadeusa Hoffmanna u obradi Alexandrea Dumasa sina.

Srijeda, 20. prosinca 2017.
20:00 h - [KLIK] Advent u Osijeku.: Božićni koncert HPD "Lipa"

Od 20. do 22. prosinca 2017.
Izložba, radionica, igraonica od slame

U razdoblju od 20. do 22. prosinca, poznati umjetnik i voditelj udruge Slama, Nikola Faller prezentirat će građanima svoje božićne skulpture i instalacije od slame. Osim toga održat će se i igraonica u slami, a već sutra unutar kupole, organizirana je radionica za svu djecu kojoj će imati prilike naučiti kako da sami izrade svoju slamnatu skulpturu.

Četvrtak, 21. prosinca 2017.
18:00 sati - Muzej Slavonije, zgrada Glavne straže, svečani koncert učenika Glazbene škole Franjo Kuhač Osijek

Subota, 23. prosinca 2017.
18:62 h - [KLIK] "Božićni i godišnji koncert" Hrvatskog kulturno-umjetničkog društva Osijek 1862., u 18 sati i 62 minute, u zgradi Vikarijata Đakovačko-osječke nadbiskupije (Ulica Josipa Jurja Strossmayera 58 ). Koncert će programski biti presjek rada društva u ovoj vrlo uspješnoj godini, uz obavezni dodatak božićnih pjesama i napjeva, sakralnih i svjetovnih. Kao gosti koncerta nastupit će sjajni tamburaški kvartet studenata diplomskog studija - tamburaško umijeće Umjetničke akademije u Osijeku.

Od 27. do 29. prosinca 2017.
20:00 h - Novogodišnji gala koncert u HNK, u 20 sati, osjetite "dašak" bečkog Novogodišnjeg koncerta uz popularne valcere, polke, uvertire opera i opereta, kazališnu i filmsku glazbu u osječkom Hrvatskom Narodnom Kazalištu.

Nedjelja, 31. prosinca 2017.
[KLIK] Doček Nove godine
Silvestrovo, točno u podne održat će se tradicionalno kupanje „Osječkog tuljana“ i prijatelja u ledom okovanoj Zimskoj luci na rijeci Dravi u centru grada; navečer ponovno dođite u središte grada na veliki doček Nove godine na glavnom trgu i prostoru pred Osječkom Katedralom. U "najluđoj noći u godini", moći ćete birati, u službenim gradskim bojama, između bijele i plave pozornice. Na pozornici ispred Katedrale svoje poznate tamburaške i starogradske pjesme pjevat će Zvonko Bogdan, dok će na samom Trgu građane zabavljati grupa Detour i DJ-evi. U ponoć zaplešite sa svima uz „bečki valcer“ i veliki vatromet.

Koncerti:
Nedjelja, 3. prosinca 2017.
20:00 h - The Red Roosters

Četvrtak, 7. prosinca 2017.
20:00 h - Bluestrip, koncert na Adventu

Petak, 8. prosinca 2017.
20:00 h - The cat paws, koncert na Adventu

Subota, 9. prosinca 2017.
20:00 h - [KLIK] Film Music Orkestar

Nedjelja, 10. prosinca 2017.
20:00 h - Teatar blues band, koncert na Adventu

Četvrtak, 14. prosinca 2017.
20:00 h - I - Four

Petak, 15. prosinca 2017.
20:00 h - Moonshine aligators

Subota, 16. prosinca 2017.
20:00 h - Gelatos sisters

Nedjelja, 17. prosinca 2017.
20:00 h - The Beatles revival band

Srijeda, 20. prosinca 2017.
20:00 h - [KLIK] Advent u Osijeku.: Božićni koncert HPD "Lipa"

Petak, 22. prosinca 2017.
12:00 h - [KLIK] Mia Dimšić - koncert na Adventu

Srijeda, 27. prosinca 2017.
20:00 h - [KLIK] FTB (From The Basement)

Četvrtak, 28. prosinca 2017.
20:00 h - TBF

Nedjelja, 31. prosinca 2017.
22:30 h - Novogodišnji program Zvonko Bogdan
00:15 h - Detour





Pročitajte i..
Predstavljen bogat adventski program: kružno klizalište, grijana kupola, dvije pozornice...
Aljmaš: Najveći adventski vijenac [2017.]


Zadnja promjena: Redakcija 031; 22.11.2019. 9:21; ukupno mijenjano 89 put/a.

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
emerita
Offline
Ukupno postova: 21
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 27.11.2017. 12:55 
Naslov:  Re: Advent u Osijeku [2017.] [program, sva zbivanja]
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

hm, netko je ovdje zalutao na krivu stranicu.
Advent , a ono sve neki motori , tramvaji , wine, muzeji...
šta je to Advent uopće ???

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
!Klick
Offline
Ukupno postova: 269
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 01.12.2017. 12:34 
Naslov:  
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

emerita je napisao/la: ›
hm, netko je ovdje zalutao na krivu stranicu.
Advent , a ono sve neki motori , tramvaji , wine, muzeji...
šta je to Advent uopće ???

Prosvjetli me svojim odgovorom.

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
emerita
Offline
Ukupno postova: 21
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 02.12.2017. 8:57 
Naslov:  Re: Advent u Osijeku 2017.: Otvorenje, koncerti za vikend i paljenje prve adventske svijeće
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Klick !
pa advent ili došašće je nešto povezano sa vjerom , crkvom..
a gdje se tu spominje molitva , svete pjesme (ne naravno -zvončići , zvončići ...)

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
!Klick
Offline
Ukupno postova: 269
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 02.12.2017. 18:56 
Naslov:  
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

emerita je napisao/la: ›
Klick !
pa advent ili došašće je nešto povezano sa vjerom , crkvom..
a gdje se tu spominje molitva , svete pjesme (ne naravno -zvončići , zvončići ...)

Nije nešto nego je ali advent je odavno komercijaliziran pa ga sve na neki način zloupotrebljavaju a moram primjetiti da ga najviše oni koji se drže najmnaje vjere odnozno koji je negiraju. Najbolji primjer toga je zvjezdarnica kod Rijeke koja ima adventski program pa se pitam kakve veze ima astronomija sa vjerskim blagdanima. Da itko živi vjeru kako spada onda bi cijeli ovaj mjesec završno sa Božićem posvetio dobru i miru a ne šopingom materijalni stvari koje nemaju veze s vezom. Advent kao i svaki vjerski blagdan odavno su prestali biti ono što jesu već pomahnitala zabava materijalista.

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
emerita
Offline
Ukupno postova: 21
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 06.12.2017. 14:56 
Naslov:  Re: Advent u Osijeku 2017.: Vikend događanja [7.-10.2017.]
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

hvala !Klick
utješno je znati da još netko u ovom našem malom gradu dijeli moje mišljenje
šteta što smo jedini komentatori na temu
zaista je komercijalizacija preduboko zagrabila u vjeru ,prestrašno je šta se sve pod pobožnim nazivima danas protura .
evo najjsveježije , odprije kojeg sata na sunčanom trgu - adventskom sajmu, trešti razglas, uštimava se valjda ; - i to cajke . jedan pripiti stariji sugrađanin glasno negoduje , ulazi u Namu po još jedno pivo...

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: