Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



U Osijeku održano sedmo izdanje 24-satnog crtanja stripa [2017.]

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65755
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 20.11.2017. 9:36 
Naslov:  U Osijeku održano sedmo izdanje 24-satnog crtanja stripa [2017.]
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Tijekom ovog vikenda, u Osijeku je u zgradi Umjetničke akademije održano tradicionalno 24-satno crtanje stripa, sedmu godinu za redom.

24-satno crtanje stripa je manifestacija u kojoj svi sudionici imaju za cilj u 24 sata nacrtati 24 stranice stripa (ili što više mogu) na temu koja je nepoznata sve do samog početka. Ove godine tema je bila gost, bez ikakvih uvjeta i ograničenja o kakvom se gostu radi.

Ove godine odaziv je u Osijeku bio slabiji nego prethodnih jer se preklopio s kolonom sjećanja u Vukovaru, ali rezultirao je cijelim nizom zanimljivih radova koji se mogu pogledati na službenoj stranici manifestacije.



Ova zanimljiva vježba zamišljena je kao test i analiza vlastitih mogućnosti svakog sudionika da vidi kako radi pod pritiskom. Jedini koji je u Osijeku uspio u zadanom roku nacrtati sve 24 table je Stjepan Matić.  



24-satno crtanje stripa, osim u Osijeku, održalo se i u Zagrebu i Splitu. Iako se crtajući ovom brzinom ne dobivaju uvijek produkti profesionalne razine, rezultat je i ovoga puta nekoliko spontanih, čisto ispripovijedanih stripova koji su odlična vježba, jednako korisna profesionalcima kao i početnicima ili potpunim amaterima, ali i još jedan pokušaj oslobađanja kreativnosti kod autora i popularizacije stripa kao medija.









Tekst i foto: Osijek031.com

Najava: Umjetnička akademija: 24-satno crtanje stripa

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: