Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



Cesting postrojio "tešku artiljeriju" za nadolazeću zimsku sezonu

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65447
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 16.11.2017. 8:51 
Naslov:  Cesting postrojio "tešku artiljeriju" za nadolazeću zimsku sezonu
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Tvrtka Cesting održala je svoje tradicionalno zimsko postrojavanje vozila i opreme za održavanje cesta u zimskoj sezoni 2017./2018..

Prema riječima direktora Cestinga Marka Bagarića, područje odgovornosti Cestinga i ove godine obuhvaća 2.313 kilometara državnih, županijskih i lokalnih cesta u tri slavonske županije. Od tog broja, 1.400 kilometara cesta nalazi se na području Osječko-baranjske županije.



Ukupno će biti angažirano 67 vozila opremljenih posipačima i ralicama, 11 utovarnih strojeva i dva gredera prema potrebi. Cesting ima dobar vozni park, moderne strojeve i specijalne nastavke za čišćenje cesta pri jakom vjetru. Tvrtka nastoji svake godine obnoviti vozni park, pa su tako i ove godine naručena dva nova Mercedes vozila sa silosnim posipačima i ralicama vrijedna preko 2 milijuna kuna.

Na skladištima u nadcestarijama pripremljeno je dovoljno soli, kamene sitneži i kalcijevog klorida za posipavanje cesta, a sve pripreme završene su na vrijeme i u roku.

Podsjetimo, od danas stupaju na snagu zimski uvjeti na cestama, stoga je Bagarić pozvao sve vozače koji imaju namjeru prometovati u zimskim uvjetima da pripreme vozila za zimu, stave zimske gume i na taj način pridonesu sigurnosti prometa na cestama, ali i izbjegnu kaznu od 700 kuna. Cesting će sa svoje strane učiniti sve kako bi čitavo vrijeme prohodnost cesta bila osigurana, zaključio je Bagarić.





Tekst: Osijek031.com
Foto: Radio Osijek


Pročitajte i..
Policija upozorava - Zimski uvjeti su na cesti [savjeti vozačima]

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: