Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



GPP uveo kupovinu tramvajskih karata mobitelom!

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65649
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 15.11.2017. 9:26 
Naslov:  GPP uveo kupovinu tramvajskih karata mobitelom!
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Osijek je od jučer postao grad u kojem građani uslugu gradskog prijevoza, za sada samo u tramvajskom prometu, mogu platiti putem svojih mobilnih uređaja.

Novi sustav naplate, koji je među putnicima što preferiraju nove tehnologije već poznat kao digitalna karta, podrazumijeva da se za plaćanje prijevozne karte može koristiti mobilni uređaj.

Jučer je započeo pilot projekt nove usluge. 15 dana je predviđeno trajanje pilot projekta, a onda će digitalne karte biti puštene u punu uporabu.

Sada putnici mogu, isključivo u tramvajima u Zoni I, i sami isprobati novu digitalnu kartu na sučeljima svojih mobilnih uređaja. Pilot obuhvaća dvije vrste karata: jednokratnu i dnevnu kartu, koje se mogu nabaviti putem posebne aplikacije – Smartice – za pametne mobilne telefone na operativnim sustavima iOS i Android.

Za kupovinu digitalnih karata koristi se posebna aplikacija – Smartica – koju je potrebno preuzeti na mobilni uređaj, a korisnici to mogu obaviti i u vozilima GPP-a koristeći besplatni Internet.

Nije potrebno upisivati i ostavljati podatke o kreditnoj kartici, dovoljno je:
1. Preuzeti mobilnu aplikaciju s Google Play trgovine;
2. Odabrati vrstu digitalne putne karte koju želite kupiti;
3. Izdanu kartu aktivirati pri ulasku u vozilo
…i spremni ste za vožnju!

Potvrda o plaćanju stići će u obliku povratne SMS poruke na vaš mobilni telefon sa svim podacima o naplaćenom iznosu, dok se izdana digitalna putna karta nalazi unutar mobilne aplikacije Smartica.

Za postpaid korisnike kupljeni sadržaj biti će naplaćen na mjesečnom računu, a za prepaid korisnike iznos za kupovinu biti će oduzet odmah s prepaid računa.

Matični telekom operator teretit će vaš račun za iznos kupljenog proizvoda/usluge te za naknadu za izvršenu platnu transakciju.

Linkovi za skidanje Smartice:
[KLIK] Android
[KLIK] iOS






Tekst: Osijek031.com
Foto: Teuta Stazić/Foto-arhiv031

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: