Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



Muzej okusa: Gala večera - WineOs

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65649
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 13.11.2017. 16:31 
Naslov:  Muzej okusa: Gala večera - WineOs
30.11.2017. 19:30
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

[21.11.2017.] Održano ocjenjivanje u sljubljivanju kulena i vina


[20.11.2017.] Ocjenjivanje sljubljivanja kulina i vina, konkretno vina napravljenih od sorti graševina i frankovka. Postupak ocjenjivanja provest će stručni sedmeročlani ocjenjivački sud, a rezultati će biti objavljeni na gala – večeri koja će se održati 30. studenog u "Muzeju Okusa".

Ocjenjivanje će se održati u prostorijama Hrvatske gospodarske komore Županijske komore Osijek, i to u ponedjeljak 20. studenog 2017. s početkom u 12 sati.

Festival vina, delicija i ugodnog življenja WineOS održat će se po četvrti put 1. i 2. prosinca 2017. u najužem središtu grada, u prostoru Esseker Centra. Na tom će mjestu velik broj vodećih proizvođača vina i delicija iz svih regija Hrvatske, te iz susjednih zemalja, pružiti priliku posjetiteljima da se upuste u otkrivanje novih eno-gastro doživljaja.


[13.11.2017.] Kao što već vjerojatno znate, četvrto izdanje festivala vina, delicija i ugodnog življenja "WineOS", održat će se 1. i 2. prosinca u "Esseker centru". Večer uoči festivala, 30. studenog, u "Muzeju Okusa" održat će se gala – večera, prvi događaj tog tipa u našem gradu koji je otvoren za širu javnost.

Organizatore je u osmišljavanju vodila ideja o promociji gastronomske ponude Osijeka koja je značajno bolja od uobičajene percepcije javnosti. Upravo zato dogovorili su s najboljim restoranima u Osijeku kako će zajedničkim snagama predstaviti znanje naših kuhara javnosti. Večeru će pratiti sjajna vina vinarija iz naše regije čime će gosti dobiti potpuni doživljaj.

Autorsku večeru priprema šest vrhunskih lokalnih restorana i jedna organizacija. Uz sedam sljedova kušat će se vina trinaest vinarija. Kreacije koje će biti poslužene odraz su znanja i inovativnosti glavnih kuhara koji su zajednički kreirali jelovnik, a cijeli će program potrajati oko tri sata.

Za predjelo će se pobrinuti chef restorana "Crna Svinja" Marinko Rotim. Tanjur "Dobro", na kojem se nalaze pršut, panceta i buđola "Dobro", pratit će smokva fermentirana u domaćoj rakiji od oraha s ganacheom od vijetnamske crne čokolade. Nenad Komes iz "American bara Dollar" pripremit će baby burger od govedine s cheddar sirom i coslov salaticom začinjenom aromatičnim uljem.

Domaćin večere, "Muzej Okusa", i njihov chef Ivan Adžić priredit će zapečeni filet smuđa s koricom od mrkve, paprike, tikvica, luka i Grana Padano sira uz rižu kao prilog. Predsjednik "Udruge kuhara i slastičara Osječko – baranjske županije" Ivan Đukić radit će puretinu ballotine u hrskavoj panadi s farsom od gorgonzole i suhih šljiva na kremi od graška i butternut tikve s fondant krumpirom.

Šef kuhinje "Restoran Cluba Waldinger" Miroslav Sili gostima će ponuditi mini biftek na žaru s umakom od tamnog piva i povrća te nabujak od krumpira. Tomica Đukić iz restorana "Zimska Luka" "Hotela "Osijek" radit će janjeći medaljon u maramici u umaku od porta uz gratinirane listiće krumpira sa začinskim biljem, popečak od buče s orasima i poširanu krušku. Za desert će se pobrinuti Vera Jurić iz "Slastičarnice Gold by Waldinger" koja će poslužiti sladoled od bundeve s karameliziranim šećerom.

Svaki slijed pratit će po dva vina koja će odabrati jedan od ponajboljih sommeliera Hrvatske Mario Meštrović. Tako će gosti uz navedena sjajna jela kušati vina iz trinaest vinarija: "Belje", "Daruvar", "Erdutski vinogradi", "Feravino", "Iločki podrumi", "Kalazić", "Kolar", "Krauthaker", "Kutjevo", "Markota", "Perak", "PP Orahovica" i "Siber".

Gala – večera održat će se 30. studenog s početkom u 19 sati i 30 minuta. Cijena ulaznice, koja obuhvaća večeru, vino te gaziranu i negaziranu vodu, stoji 390 kuna i može se kupiti u prostorijama "Vinoteke Vinita" u Strossmayerovoj 21.

Festival "WineOS", podsjećamo, održat će se 1. i 2. prosinca u "Esseker centru". Program će oba dana početi u 15 i trajati do 21 sat, a uz izlagače, posjetitelje očekuju i brojne radionice. Ulaznica stoji 50 kuna, a u cijenu je uračunata i posebna festivalska čaša te brošura, odnosno vodič za posjetitelje.



Pročitajte i..
WineOs 2017. - Osijek Wine Fest
WineOS ove godine ponovno dovodi sve najvažnije vinare s istoka Hrvatske

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: