Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



Osječka predstava "Bijeli jelen" osvaja kazališta!

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65429
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 13.11.2017. 15:41 
Naslov:  Osječka predstava "Bijeli jelen" osvaja kazališta!
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Naša već nagrađivana predstava „Bijeli jelen“ zaslužila je nagradu publike „Domino“ za najbolju predstavu po izboru publike na 22. reviji lutkarskih kazališta u Rijeci.

„Bijeli jelen“ u režiji Tamare Kučinović, s ocjenom 4.88 pobjednik je, dok je drugonagrađena predstava „Carlson s krova“ (režija Ljudmila Fedorova) Kazališta lutaka iz Zadra, a treća je predstava varaždinskog Glugla „Dindim“ (također u režiji Tamare Kučinović). Nagrada „Domino“ nazvana je po starom nazivu riječkog lutkarskog kazališta, a ove godine je uvedena i prvi put dodijeljena. Skulpturu nagrade publike izradila je Luči Vidanović, a dizajner je Vanja Cuculić.



Ravnatelj Ivica Lučić čestitao je svima koji su sudjelovali u stvaranju ove neobične predstave koja je i u naše i u druga hrvatska kazališta na gostovanjima donijela neobične kazališne elemente, gotovo cirkuske rekvizite, štule, bicikle, ljuljačke s prepoznatljivim potpisom redateljice Tamare Kučinović, scenografkinje i kostimografkinje Zdenke Lacine i majstora rasvjete Igora Eleka. Sjajne su uloge ostvarili naši glumci Kristina Fančović, Srđan Kovačević, Edi Ćelić, Areta Ćurković, Đorđe Dukić, Inga Šarić i mladi gostujući glumci Ivana Vukićević i Gordan Marijanović.

Lučić je dodao kako i bez nesebične podrške tehničke službe kazališta ne bi bilo moguće ovu zahtjevnu predstavu izvoditi na različitim pozornicama, budući da su za svaki novi prostor potrebne preinake i nova rješenja koja se smišljaju na „licu mjesta“. Na ovogodišnjoj reviji lutkarskih kazališta u Rijeci, od 3. do 11. studenoga, sudjelovalo je 17 kazališta iz Hrvatske, Slovenije, BiH, Srbije te prvi put iz Grčke i Kine, s ukupno oko 160 izvođača. Predstave u sklopu Revije posjetilo je preko 6500 gledatelja.





Tekst i foto: Tatjana Grganović

Pročitajte i..
Osječki "Bijeli jelen" najbolja je predstava Festivala "Jaje"
Predstavi "Bijeli jelen" još dvije nagrade!

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: