Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



Katia Šegavčić zlatna na Otvorenom Prvenstvu Balkana za školsku djecu

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65705
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 11.11.2017. 20:06 
Naslov:  Katia Šegavčić zlatna na Otvorenom Prvenstvu Balkana za školsku djecu
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Svjetska Karate Federacija (WKF) u svibnju 2017. u svoj kalendar natjecateljskih aktivnosti uvrstila je novo međunarodno natjecanje u nazivu Otvoreno Prvenstvo Balkana za školsku djecu ( osnovna škola od 1.do. 8 razreda i srednja škola od 1. do 4. razreda) koje je po prvi puta organizirano u gradu Novi Sad, Republika Srbija, u terminu od 9. do 12. studenog 2017.

U pojedinačnim natjecateljskim disciplinama KATA i KUMITE na otvorenom prvenstvu nastupile su reprezentacije Hrvatske, Srbije, Slovenije, BiH, Makedonije, Crne Gore, Grčke, Albanije, Bugarske i Rumunjske s ukupno 450 svojih najboljih natjecatelja.

Od trenutka spoznaje da će Katia nastupiti na Balkanskom prvenstvu kao članica reprezentacije Hrvatske, u dogovoru s roditeljima započele su opsežne pripreme za nastup na najvažnijem i najmotiviranijem ovogodišnjem natjecanju, s ciljem najuspješnijeg prezentiranje Hrvatske, svog grada Osijeka i svog kluba.

U uspješan nastup Katije, temeljen na postignutim rezultatima dosadašnje natjecateljske sezone vjerovali su svi istinski znalci karate športa u Hrvatskoj, a zlobnici kojih nažalost ima i u rodnom Katijinom gradu Osijeku, iščekivali su neuspjeh. Plan trenera Biondića i roditelja bio je osvajanje jedne od medalja u vrlo zahtjevnoj konkurenciji 18 natjecatelja iz Srbije, Slovenije, Crne gore, BiH, Bugarske, Rumunjske i Hrvatske.

Krenulo je natjecanje, Katia s izvedbom majstorske kate KANKUSHO pobjeđuje solidnu mladu natjecateljicu Srbije,rezultatom 5:0.

Potom izvedbom majstorske kate JION pobjeđuje vrlo dobru natjecateljicu BiH, opetovanim rezultatom 5:0.

U nastavku nastupa izvedbom vrlo zahtjevne majstorske kate GOJOSHIHODAI pobjeđuje favoritkinju iz Crne Gore, opetovanim rezultatom 5:0 uz gromoglasno navijanje reprezentativaca i stožera Hrvatske!

S tri nadmoćne pobjede izborila je finalni susret sa suparnicom iz Hrvatske Anom Družinec koja je nešto teže došla do finala. U stožeru reprezentacije oduševljenje, Hrvatska je izborila prvo hrvatsko finale i prve medalje. Trener i Katia pripremaju strategiju za osvajanje prve zlatne medalje za Hrvatsku , temeljenu na činjenici razlike u natjecateljskoj kvaliteti, u korist Katie.

FINALE: Katia izlazi prva na tatami i odlično izvodi majstorsku katu KANKUSHO, navijači iz Hrvatske ali i drugih zemalja koji su tijekom natjecanja zapazili izuzetnu Katijinu kvalitetu, gromoglasno navijaju i na kraju izvedbe nagrađuju velikim pljeskom.

Suparnica izvodi složenu ali nedovoljno uvježbanu katu GANKAKU, biva nagrađena pljeskom, ali gubi susret opetovanom odlukom sudaca 5:0. Oduševljenje trenera ali i istinskih znalaca karate športa koji prilaze i čestitaju Katiji , treneru Zvonku Biondiću i tati Aleksandru, erupcija emocija čini svoje, potekle su suze radosnice. Oduševljenje još u nama, slijedi proglašenje pobjednika , priprema se Hrvatski barjak, zasvirala Hrvatska himna, u svima vulkan emocija i ponosa, Katija je BALKANSKA PRVAKINJA, a suze se opetovano pojavljuju.







Tekst i foto: Aleksandar Šegavčić

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: