Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



GISKO: Mala galerija GISKO: Iz ateljea @ Ogranak Donji grad

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65430
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 08.11.2017. 13:28 
Naslov:  GISKO: Mala galerija GISKO: Iz ateljea @ Ogranak Donji grad
Od 13.11.2017. 13:28 do 17.11.2017. 13:27 (uključivo)
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Tijekom mjeseca studenoga u Ogranku Donji grad Gradske i sveučilišne knjižnice Osijek, možete pogledati Izložbu radova autorice Marije Švitek, u sklopu projekta Mala galerija GISKO.

Marija Švitek rođena je u Zagrebu 1943. godine. Po zanimanju je kemijski tehničar, sada u mirovini. Slikanjem se bavi dugi niz godina. Slika tehnikama ulje na platnu, akvarel i kombiniranom tehnikom, a motivi se protežu od pejzaža do apstraktne igre bojom i oblikom.

Dosada je izlagala na zajedničkim izložbama u Hrvatskoj (Osijek, Belišće, Našice, Virovitica, Donji Miholjac, Zabok, Slavonski Brod, Donja Stubica, Bizovac, Šibenik), ali i u inozemstvu (Stuttgart) te sudjelovala u kolonijama u Osijeku, Bizovcu, Subotici, Tenji, Daruvaru, Donjem Miholjcu, Našicama, Belišću, Čepinskim Martinicima, Ladimirevcima,…

Iz kritike (Zvonko Penović):
"…Marijini cvjetovi snažno dišu. Neugasivo pulsiraju unatoč istovjetnom okruženju u kojem se nerijetko nađu naše nerazjašnjene sudbine i ranjiv ego. Živeći u skladu, cvijeće se može oduprijeti tjeskobi dana, navali oluje, bremenu vremena. Svojim odrazom o životu i upornim obnavljanjem i vraćanjem u još veći zanos, može samo još snažnije zablistati…"


Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: