Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



Čepinci poludjeli: gradit će se klaonica u centru Čepina

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
gaap
Offline
Avatar

Ukupno postova: 2694
Lokacija: Osijek
Spol: Muško Muško
Post Postano: 09.08.2005. 14:49 
Naslov:  Čepinci poludjeli: gradit će se klaonica u centru Čepina
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Tvrtka “Žito”, neposredno uz privatne vrtove stanovnika Držićeve ulice u Čepinu namjerava izgraditi klaonicu u kojoj je plan klati i do 2.000 svinja dnevno - vijest je to koja je odjeknula čepinskim ulicama poput bombe. Vijest je to koju će malo tko podržati, protiv je načelnik općine Dražen Arnold, ali i čepinski ogranak Zelenih Hrvatske koji najavljuju borbu svim legalnim i demokratskim sredstvima.

-Nakon razmatranja studije utjecaja na okoliš za projekt klaonice uočili smo niz kontradiktornih elemenata. Prostorni je plan bivše Općine Osijek iz 1979. godine, a prema njemu dana je lokacija upitna i nije u skladu sa sadašnjim stanjem na terenu u općini Čepin. Kanalizacija koja je u izgradnji sa svojim kapacitetom nije predviđena za priključivanje industrijskih postrojenja što bi bitno poremetilo prvobitnu namjenu kanalizacije za stanovništvo. Pravilnik o sanitarnoj zaštiti vodocrpilišta “Vinogradi” (crpilište osječkog Vodovoda) isključuje mogućnost izgradnje takve industrije u svojoj blizini, a studija utjecaja vjetrova i neugodnih mirisa proračunata je za lokaciju “Velika Branjevina” i uopće se ne odnosi na traženu lokaciju u Čepinu, upozorava u ime zelenih Darko Češljar i dodaje da zbrinjavanje i manipulacija otpada i otpadnih tvari iz klaonice nije u skladu propisima i ekološkim zakonima RH.

Zemljište u blizini čepinske Uljare i Držićeve ulice, doznajemo, oranica je visokokvalitetnog tla pa zeleni pozivaju “Žito” da ne odustane od izgradnje klaonice u Općini Čepin već da razmotri o lokaciji koja bi bila ekološki prihvatljiva.

- Uz sve rečeno ne treba smetnuti s uma još jednu stvar - izračunali smo da bi našim mjestom dnevno prošla 34 kamiona sa živim svinjama, mesom ili klaoničkim otpadom što držimo neprihvatljivim. , zaključuje Češljar.

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: