Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



Ovaj vikend započeo je projekt centara izvrsnosti u Osijeku

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65447
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 06.11.2017. 13:46 
Naslov:  Ovaj vikend započeo je projekt centara izvrsnosti u Osijeku
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Na današnjoj tiskovnoj konferenciji u gradskom poglavarstvu predstavljen je projekt centara izvrsnosti koji se ovaj vikend počeo provoditi u osam osječkih škola.

Centri izvrsnosti su projekt namijenjen radu s darovitim učenicima osnovnih škola od petog do osmog razreda koji žele steći dodatna znanja iz dva temeljna područja: prirodnih i društvenih znanosti.

Grad je uputio dopis osnovnim školama za sudjelovanje u projektu, a njih osam je pozitivno odgovorilo osiguravši prostorne uvjete i nastavnike za rad s djecom. Svi nastavnici prošli su posebnu edukaciju za ovaj projekt, Grad je financijski pomogao projekt nabavom opreme, a zainteresiranih je bilo 485 iz 18 osnovnih škola s područja grada.



Centri izvrsnosti održavat će se svake druge subote u vremenu od 9 do 13 sati, a prva radionica održana je ovaj vikend. Ravnateljice osnovnih škola uključenih u ovaj projekt izrazile su oduševljenje entuzijazmom djece i visokom motiviranošću nastavnika.

Koordinator projekta Željko Rački rekao je kako je cilj projekta poticati razvoj darovitih učenika na području grada, a izrazio je i nadu kako je riječ o dugoročnom projektu koji će se nastaviti i idućih školskih godina.

Zamjenica gradonačelnika Žana Gamoš obećala je nastavak potpore Grada ovom projektu, njegovom širenju i unapređenju, za što je Grad u 2018. osigurao 500.000 kuna iz proračuna. Također je izrazila zadovoljstvo što je veći interes učenika i učenica za prirodne znanosti te što se više učenica uključilo u projekt centara izvrsnosti od učenika.

Inače, Osijek je jedan od rijetkih gradova u Hrvatskoj koji je pokrenuo ovaj projekt i planira ga provoditi sustavno i koordinirano. Jedini sličan projekt ima Varaždinska županija koja ga provodi desetak godina i koji se do sada pokazao veoma uspješnim.







Tekst i foto: Osijek031.com

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: