Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



Ruši se hotel Termia u Bizovačkim toplicama!

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65698
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 05.11.2017. 9:52 
Naslov:  Ruši se hotel Termia u Bizovačkim toplicama!
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Ipak neće biti ništa od dugo najavljivane rekonstrukcije hotela Termia u Bizovačkim toplicama. Umjesto toga, tvrtka Bluesun Hotels & Resorts i njezin vlasnik Jako Andabak odlučili su staru zgradu srušiti do temelja i sagraditi moderan, funkcionalniji hotelski kompleks.

Hotel Termia zatvoren je od siječnja ove godine kada su jedno kratko vrijeme bili zatvoreni i unutarnji bazeni zbog njihove rekonstrukcije. Bazeni su ponovno otvoreni u travnju, ali obnova hotela je stajala na mjestu, iako su tada iz uprave toplica najavljivali kako će rekonstrukcija trajati „šest do osam mjeseci, najdulje godinu dana“.

Iz uprave Bluesuna su izvijestili kako je tvrtka procijenila da im je isplativije rušiti postojeći objekt i graditi novi nego ga obnavljati i adaptirati. Projekti rušenja postojećeg i gradnje novog hotela upravo se rade tako da još nije poznato kako će budući hotel izgledati, ali očekuje se da će imati više soba ranga četiri zvjezdice, dva restorana i wellness centar, pored novoobnovljenih unutarnjih i vanjskih bazena i novog lječilišta s najmodernijom tehnologijom. Procjenjuje se da će troškovi gradnje iznositi 10-ak milijuna eura.

Izgradnjom novog hotela zaokružit će se projekt uređenja nekada devastiranog topličkog kompleksa kojeg je Andabak 2014. godine kupio za 14,86 milijuna kuna. Gotovo 60 milijuna kuna investirano je do sada u Bizovačke toplice: u prvoj investicijskoj fazi uloženo je deset milijuna kuna u izgradnju najvećeg bazena s valovima, otvorenog u kolovozu prošle godine, u drugoj fazi izgrađeno je potpuno novo lječilište s najmodernijom tehnologijom, što je koštalo 22 milijuna kuna, a paralelno je potpuno obnovljeno svih devet unutarnjih bazena za iznos od 20 milijuna kuna.

Plan obnove kompleksa toplica uključuje gradnju kampa i parkirališta s 800 parkirnih mjesta, a sada, eto, i novu hotelsku zgradu. Sve skupa, u Bizovačke toplice moglo bi biti uloženo oko 150 milijuna kuna, a ako se sve to ostvari, Bizovačke toplice bi doista mogle postati moderne toplice s najširom i najvećom ponudom u Hrvatskoj.





Tekst: Osijek031.com
Foto: Zoran, Gemi031/Foto-arhiv031

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: