Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



[FOTO] Instalacijom "Grabljanje lišća" pozdravljena jesen u Perivoju kralja Tomislava

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65698
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 04.11.2017. 14:42 
Naslov:  [FOTO] Instalacijom "Grabljanje lišća" pozdravljena jesen u Perivoju kralja Tomislava
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Po šesti put za redom osječki Perivoj kralja Tomislava dobio je svoje novo ruho, zahvaljujući umjetniku Nikoli Falleru i njegovoj instalaciji „Grabljanje lišća“ u sklopu Land art projekta „Četiri godišnja doba“.

I ove godine Nikoli su pomoć pružile mlade snage: vrtićarci i dječjih vrtića „Mak“ i „Sjenčica“, učenici osnovnih škola „Antun Mihanović“ i „Mladost“, te učenici Škole primijenjene umjetnosti i dizajna Osijek koji su sudjelovali na desetodnevnim radionicama grabljanja održanima od kraja listopada do početka studenog. Ove godine instalaciju su svojim radovima obogatili i gostujući umjetnici: Vjekoslav Filipović, Ana Čolaković, Ante Anušić i Matej Šimunić.

Galerija 031: Grabljanje lišća "Četiri godišnja doba" [2017.]
[Foto: Antonela Martinčević, 4.11.2017., Perivoj kralja Tomislava]
Napomena: Fotke pregledavate KLIKOM na fotku ili strelicama lijevo-desno, kao na Facebooku ;-)

Kao i prethodnih godina, ukrašena je cijela Aleja kestena, a Nikola je rekao kako ove godine nije bilo unaprijed zadanih tema već je pustio djecu da koriste svoju maštu što se pokazalo odličnim rješenjem. Djeca su se uspjela kreativno izraziti, a posebno je bio oduševljen suradnjom s najmlađima, vrtićarcima, koji su iskazali velik talent i marljivost.



Te je riječi ponovio i gradonačelnik Ivica Vrkić koji je pohvalio Nikolinu upornost i ustrajnost u umjetničkom oblikovanju grada, također pohvalivši klince koji su sudjelovali u instalaciji te dodavši kako je vrlo važno da djeca odmalena uče što je umjetnost i razvijaju svoju kreativnost, jer se time osigurava nastavak održavanje tradicije kulturnog i umjetničkog grada po kojoj je Grad Osijek poznat i prepoznat.

U kulturnom dijelu ove osječke jesenje čarolije nastupio je Plesni studio Shine, u glazbenom dijelu programa nastupili su Benjamin Lamza (saksofon) i Piroška Hegyl (violina), svoj unikatni nakit predstavila je Sandra Vranješ, a kulinarski umjetnik Igor Hranić predstavio je svoju „Modernu kuhinju“.













Tekst: Osijek031.com

Najava: "Četiri godišnja doba" - grabljanje lišća [2017.]

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: