Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



[FOTO] "U pola osam ispred Rome" - Korzo sinoć pun kao šipak!

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65696
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 04.11.2017. 8:20 
Naslov:  [FOTO] "U pola osam ispred Rome" - Korzo sinoć pun kao šipak!
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Nekoliko stotina Osječana sinoć se odazvalo javnom pozivu upućenom preko Facebook grupe Osijek osamdesetih i okupilo se na osječkom Korzu onako kako su to radili prije 30, 40 pa i više godina.

Slika je to koja se u Osijeku nije mogla vidjeti još od 1991. godine kada je Korzo preko noći nestao pod prijetnjom nadolazećeg rata. Brojni Osječani raznih generacija izašli su van da se druže, vide staru ekipu, popričaju i zabave se.

Kako je bilo pogledajte u našoj galeriji fotografija..
Galerija 031: U pola osam ispred Rome - druženje
[Foto: Inja Pavlić, 3.11. 2017., Korzo]
Napomena: Fotke pregledavate KLIKOM na fotku ili strelicama lijevo-desno, kao na Facebooku ;-)

Stari „Korzaši“ zauzeli su svoje „busije“ ispred karakterističnih lokacija: bivše Rome (današnje zgrade PBZ-a) i bivšeg IPK-a (današnja Erste banka). Salve smijeha koje su odjekivale Korzom prekidala je zvonjava tramvaja koji su se u više navrata morali zaustavljati da ne bi pregazili nekog od neopreznijih stajača.

Sve je naizgled bilo identično kao i prije 30-ak godina, osim što je na Korzu ovaj put bilo više bora, sijedih, kilograma, o godinama da ne govorimo. Ali sve ih je povezivala želja za oživljavanje uspomena na jedno davno prošlo vrijeme i na povratak u nostalgičnu prošlost, pa makar i na jednu večer.

A možda ovo neće biti samo za jednu večer. Velika većina prisutnih bila je ugodno iznenađena odazivom jer nisu očekivali da će ova ideja povratka na korzo privući toliko ljudi, i već su počele kolati priče kako će ovo putovanje u 80-e postati tradicija.

Živi bili pa vidjeli. Prvo okupljanje Osječana pod nazivom „ispred Rome u pola osam“ pokazalo je da interes za ovakvim druženjem definitivno postoji.



Tekst: Osijek031.com

Najava: Facebook grupa Osijek osamdesetih poziva Osječane večeras ispred Rome

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: