Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



CISEx Friday [2017.]

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65431
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 03.11.2017. 20:40 
Naslov:  CISEx Friday [2017.]
10.11.2017. 18:00
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

U petak, 10. studenog 2017. s početkom u 18 sati u prostoru Old Bridge Puba (ul. Franje Kuhača 4) CISEx Friday se vraća u Osijek.

Službeni dio će započeti novostima u radu Udruge i hrvatskoj IT industriji od posljednjeg CISEx Fridaya u Osijeku održanog u svibnju.

Jelena Duvančić će predstaviti RoboCode, operativni program osmišljavanja i provođenja Lego Mindstorms radionica s ciljem motiviranja djece u nastavi ka STEM području. Program je pokrenut od strane pojedinaca iz OSC-a, Rotary Kluba Josip Juraj Strossmayer, Biscuit People-a i FFOS-a, a svrha projekta je motivirati škole da shvate važnost informatike te da projekt bude potpora uvođenju obavezne informatike za 5. i 6. razrede u osnovnoj školi. Cilj projekta je motivirati učenike za programiranje kroz igru i slaganje blokova u Lego Mindstorms EV3 programu te da ih se kroz tu igru nauči računalno i logički razmišljati.

Zatim će Nandino Lončar iz naše tvrtke-članice Inchoo najaviti forum ICT-društvo “Informacijske tehnologije i globalizacija” koji će ispitati utjecaj tehnologije na razvoj društva i njihov međuodnos. Forum se obraća društvenim akterima: akademskoj i znanstvenoj zajednici, poduzetničkom sektoru u ICT industriji, institucijama političkog sustava RH, medijima te otvara dijalog o sociološkom odnosu informacijsko-komunikacijskih tehnologija i njihovu utjecaju na društvo druge moderne, kao i konkretnim problemima, ali i mogućnostima ICT industrije u RH. Forum će se po po prvi puta održati u ožujku 2018., a želja je da se održava svake godine u to vrijeme u Osijeku, kao jakom regionalnom ICT centru.

Službeni dio će zaključiti Nikolina Grbić koja će podijeliti svoja iskustva s odrađene prakse i volontiranja u tvrtki-članici CISEx-a Ofir te kako je poslovno i timsko okruženje promijenilo njezinu perspektivu na posao.

Sažetak programa donosimo u nastavku:
1. Uvod – novosti u radu udruge CISEx i općenito u ICT industriji u Hrvatskoj
2. RoboCode, roboti u školama – Jelena Duvančić
3. Najava ICT konferencije – Nandino Lončar, Inchoo
4. Iskustva s prakse – Nikolina Grbić, Ofir

Napomene:
CISEx Friday je redovno druženje članova i prijatelja Udruge usmjereno na razmjenu znanja i njihovo što bolje međusobno povezivanje. Sudjelovanje na ovom događaju je besplatno, ali uz obaveznu prijavu putem sustava Entrio. 31. CISEx Friday je organiziran uz financijsku potporu agencije HAMAG BICRO i Europske poduzetničke mreže.


Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: