Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



Umjetnička akademija: Primijenjeno modeliranje keramike

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65694
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 02.11.2017. 9:18 
Naslov:  Umjetnička akademija: Primijenjeno modeliranje keramike
11.11.2017. 17:00
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Na Umjetničkoj akademiji u Osijeku u sklopu programa Cjeloživotnog učenja u mjesecu listopadu 2016. godine počeo je s radom sljedeći program:

Primijenjeno modeliranje keramike
Program „Primijenjeno modeliranje keramike“, kao i ostali programi cjeloživotnog učenja Umjetničke akademije, nastao je kao odgovor na nedostatak umjetničko/edukativnih sadržaja koji se nude u gradu Osijeku.

Ovaj program bavi se uvodom u oblikovanje keramike i osnova je za daljnje pohađanje drugog i trećeg stupnja keramike, a to su Modeliranje keramike i rad na lončarskom kolu, te Keramički studio.

Oblikovanje keramike jedna je od prvih zanata čovječanstva. Keramički su proizvodi sastavni dio čovjekova života tisućama godina. Povijesno, keramika u tradicionalnom smislu znači proizvodnju posuđa, građevnog materijala i drugih proizvoda od gline, dobivenih pečenjem pri visokoj temperaturi. Razvoj keramike možemo pratiti od paleolita i pojave najstarijih kultura, a iz paleolitskog lončarstva razvila se današnja
suvremena keramika.

Još su poznate stare civilizacije ovladale tehnologijom izrade crijepa i opeke, posuđa od pečene gline, ukrasnih vaza, pločica itd. Najveći dio podataka o starim civilizacijama i trgovačkim putevima arheologija crpi upravo iz materijalnih dokaza u obliku različitih keramičkih proizvoda iz tog vremena.

Regija istočne Hrvatske poznata je po svojim arheološkim nalazištima i stalnim postavima u muzejima rasprostranjenim cijelom regijom u većem broju i bogatiji artefaktima, nego bilo koji drugi dio Republike Hrvatske. Iz tog razloga u ovoj regiji postoji i veliki interes za oblikovanje keramike u tradicionalnom i suvremenom kontekstu, a za to je prije svega neophodno usvajanje tehnologije i razvijanje motoričkih i vizualnih sposobnosti, te temeljnih znanja iz tehnike keramike.

Nastava počinje u subotu, 11. studenog 2017. godine, a održavat će se subotom od 17 do 20 sati, program traje 40 sati.

Nastavu će voditi Miro Benaković, viši preparator za keramiku i kamen i Vjekoslav Filpivoć, asistent na UAOS.

Prijave se primaju do popunjavanja grupe, broj mjesta je ograničen.

Završetkom programa polaznici stječu nova i unaprjeđuju postojeća znanja, vještine i sposobnosti u modeliranju keramike.

Budući da se predlošci rada svake godine mijenjaju, a i sam rad s polaznicima ima i individualni karakter, polaznici mogu pohađati keramički studio u više akademskih godina.


Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: