Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



Kino Urania [2.-8.11.2017.] [program]

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Online
Avatar

Ukupno postova: 65427
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 01.11.2017. 20:02 
Naslov:  Kino Urania [2.-8.11.2017.] [program]
Od 02.11.2017. 16:00 do 08.11.2017. 15:59 (uključivo)
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Bogate projekcije Kinematografa u Kinu Urania čekaju na vas, a što je u ponudi pogledajte u tekstu niže...

Cijena ulaznica za redovite repertoarne iznose 25 kn, dok uz predočenje studentske ili umirovljeničke iskaznice karte možete kupiti po cijeni od 20 kn. Ulaznica za grupe od 10 i više osoba iznose 18 kn po osobi. Za obiteljski dan srijeda i dječje vikend matineje ulaznice iznose 20 kn za sve gledatelje. Na ulaznice nema nikakvih dodataka neovisno o trajanju filma, načinu kupnje ili rezervacije ulaznice i sl.

Ulaznice možete rezervirati klikom info[at]kinematografi-osijek[dot]hr

Skriveno: 
Dragi naši, u novome tjednu nastavljamo s provjerenom kombinacijom nadahnjujućih festivalskih filmskih ostvarenja, zabavnih blockbustera i kazališnih predstava. Koji je vaš odabir?

FILMOVI
Filmovi na putu izbor je iz filmskog programa Goethe-Instituta Kroatien, u suradnji s Odjelom za film Goethe-Instituta u Münchenu, kao i Goethe-Institutima u Srbiji i Bosni i Hercegovini za 2017. godinu. Započeo je u ponedjeljak 30.10. projekcijom filma Who am I: Nijedan sustav nije siguran, a donosi izbor najznačajnijih i najboljih suvremenih njemačkih filmova i koprodukcija, prikazanih na Berlinaleu i dobitnika prestižne Njemačke filmske nagrade, koje prikazujemo uz sniženu cijenu ulaznice od 15 kn povodom 105. godina kina Urania prema idućem rasporedu:
ponedjeljak 6.11. u 19:30 h Otac - Babai
ponedjeljak 20.11. Veliko finale - Hin und Weg
ponedjeljak 27.11. Država protiv Fritza Bauera - Der Staat gegen Fritz Bauer
četvrtak 30.11. 4 kralja - 4 Könige

U utorak 7 . studenog povodom rođendana Kino mreže čiji smo član od njenog osnutka, u suradnji s Hrvatskim audiovizualnim centrom održat ćemo manifestaciju Dan neovisnih kina. Manifestacija je usmjerena na promoviranje kina, kinematografske djelatnosti i filmske kulture, s naglaskom na jačanje i razvoj neovisnih kina te pokretanje nove kulturno-umjetničke i obrazovne ponude u lokalnim sredinama diljem Hrvatske, a održat će se u ukupno 34 kina diljem Hrvatske. Projekcije će biti namijenjene svim uzrastima, a gledat ćemo 2 epizode popularne animirane serije Mali leteći medvjedi s početkom u 18:30 h i film Odisej s početkom u 20 h. Ulaz na obje projekcije je besplatan.

U ponedjeljak 6.11. moći ćete besplatno premijerno pogledati dokumentarni film Krvava berba grožđa, koji prikazuje stradanje mještana Lovasa u vrijeme Domovinskog rata. Nakon projekcije koja počinje u 18:00 h održat će se kraći razgovor s autorom Silvijom Mirošničenkom i producentom Antunom Ivankovićem.

Nadalje, nakon prošlogodišnje uspješne projekcije filma Mustang, u petak 10.11. s početkom u 19 sati održava se besplatna projekcija nagrađivanog filma Sami Blood. Sigurno već svi znate da je naše kino u centru grada ponosan član nekoliko europskih filmskih i kino udruženja, kao što su Europa Cinemas, CICAE, Europe Loves Cinema Network i hrvatske udruge neovisnih kinoprikazivača Kino mreža. Povodom ovogodišnje dodijele LUX Prize nagrade, projekcija će se održati simultano u svim državama članicama Europa Cinemas mreže, pa tako i u našem kinu. Nakon projekcije, putem video konferencije održat će se intervju s redateljicom filma Amandom Kernell, kada ćemo moći saznati nešto više o pozadini priče u filmu, a pridružiti će nam se i jedan od hrvatskih ambasadora LUX Prize edukacije "28 Times Cinema" koja se održava svake godine u u Veneciji- Edi Ćelić, naš dragi kolega i suradnik, zaposlenih Dječjeg kazališta Branko Mihaljević u Osijeku, koji će iznijeti svoje iskustvo sudjelovanja u ovome programu.

Novi filmski tjedan, osim njemačkih Filmova na putu te Malih letećih medvjeda i Odiseje u sklopu Dana neovisnih kina, premijerno donosi 8. nastavak poznate Jigsaw franšize, a na programu i dalje ostaju Thor: Ragnarok koji oduševljava gledatelje svojim humorom i sinkronizirani Halloween hit Moja čudovišna obitelj.

Jedna od najvećih horor franšiza svih vremena Slagalica strave se vraća po osmi put pod nazivom Jigsaw, a donosi već svima poznatu priču i još poznatijeg ubojicu. Tijela se počinju pojavljivati po gradu, i svako od njih je suočeno s jedinstveno ružnom smrću. Do se istraga odvija, dokazi upućuju na jednog čovjeka: Johna Kramera. Kako je to moguće? Čovjek poznat kao Jigsaw je mrtav više od desetljeća.

U trećem nastavaku popularne strip sage o nordijskom bogu koji bacanjem svog čekića stvara gromove i munje Ragnarok studija Marvel, Thor je zarobljen na drugoj strani svemira bez svog moćnog malja te se nađe u utrci s vremenom kad se mora vratiti u Asgard da bi zaustavio Ragnarok – uništenje svog rodnog svijeta i kraj asgardske civilizacije – koji predvodi svemoguća i nemilosrdna Hela.

Moja čudovišna obitelj adaptacija je istoimenog bestselera Emmyjem ovjenčanoga autora Davida Safiera („Berlin, Berlin“), koji je preveden na 18 jezika i objavljen u preko 40 zemalja. Film donosi priču o neobičnoj obitelji Wishbone, čije članove zla vještica Baba Yaga pretvara u čudovišta. Avantura života i put do obiteljske sreće otežani su svakojakim zamkama i oštrim zavojima… odnosno oštrim zubima!

U srijedu 13.12. na rasporedu je pretpremijera novoga nastavka Ratova zvijezda: Posljednji Jedi, kada će nam se pridružiti ekipa iz udruge Star Wars Hrvatka nakon Star Wars tjedna u GISKO-u. Ponedjeljak i utorak (13. i 14.11.) rezervirani su za austrijske filmove, a u tijeku su pregovori s glumačkim ekipama za gostujuće pretpremijere filmova naših kolega Osječana Sindrom Halla, Fuck Off I Love You i Agape. Stay tuned…

PREDSTAVE
U srijedu 8.11.2017. u 20 h na rasporedu je predstava Ritina škola- jedna je od najizvođenijih suvremenih komedija, koja govori o tome što se događa kad se u „društvu znanja“ pojavi djevojka koja – “želi znati, želi shvatit, želi skužiti…sve!!“? Predstava je nastala prema tekstu Willyja Russella, za koji je dobio nagradu Lawrence Olivier za najbolji dramski tekst 1980. godine, a za Hrvatsku je adaptirana u produkciji kazališta Planet Art. Trenutno primamo rezervacije za ulaznice po cijeni od 60 kn.

Predstavu „Ćiro“ jednog od najpoznatijih glumaca u regiji i TV zvijezde Tarika Filipovića, ponovno ćemo gledati u kinu Urania u nedjelju 19. studenog 2017., s početkom u 20 h. Nakon dugogodišnjeg prijateljstva, Tarik na scenu donosi portret jedinstvene pojave u našem nogometu, legendarnog Miroslava Ćire Blaževića. Karte će se prodavati na blagajni, pa požurite i rezervirajte svoja mjesta na vrijeme.

U četvrtak 30.11. u 20 h na rasporedu je stand up Željka Pervana za kojega dodatne najave niti nisu potrebne, a cijena ulaznice iznosi 60 kn.

U utorak 12.12. u 20 h po prvi put dovodimo Zijaha A. Sokolovića koji će izvesti svoj najpoznatiji one man show CABAres, CABArei o životu, seksu, teatru, starenju, automobilima, hrani i svemu ostalome što Zijaha zanima. Ulaznice će se prodavati po cijeni od 80 kn.

Ulaznice za sve naše evente možete kupiti na blagajni kina Urania i rezervirati putem maila: [email protected] i [email protected], telefonskog broja Uprave 205 501 (pon-pet od 9:00-16:30 sati) ili broj blagajne kina Urania 205 507 (svaki dan od 16:30-23:00 sata) te našeg Facebook profila Kino Urania˛& Kinematografi Osijek i grupe Kinematografi Osijek.

KONCERTI
Pozivamo vas na koncert jedne je od najpoznatijih nagrađivanih dalmatinskih klapa - klape Cambi Split. Koncert će se održati u našem kinu Urania u četvrtak 9. studenog s početkom u 20 h. Klapa Cambi iz Splita priznato je ime u svijetu klapske glazbe. Njihov dugogodišnji kvalitetni rad, nebrojeni nastupi u Hrvatskoj i inozemstvu te brojne osvojene nagrade najbolje govore o zavidnoj razini klapske izvedbe i odličnom prijemu kod publike. Primamo rezervacije za ulaznica koje će se prodavati po cijeni od 100 kn (pretprodaja) te 120 kn na dan koncerta, stoga požurite svoju osigurati na vrijeme.

Proslavite rođendan u Uraniji i provjerite zašto svi kažu da su kod nas najbolje zabave. Posebne pogodnosti i povoljnije cijene možete iskoristiti uz studentsku, umirovljeničku i Kohorta Osijek iskaznicu te na dječjim matinejama i obiteljskim srijedama (cijena ulaznice 20 kn), uz grupne popuste (cijena ulaznice 18 kn za grupe od minimalno 10 osoba) i poklon vouchere (10 ulaznica za 180 kn). Kako svi nakon dobrog filma obično ogladnimo, dobro nam dođe Early Birds paket uz koji za 45 kn dobijete ulaznicu za film + obrok u restoranu Lumiere.

Vidimo se u kinu – jer u kinu je bolje!


Četvrtak, 2. studeni 2017.
17:30 Moja čudovišna obitelj - Happy Family (92 min)
19:10 Thor: Ragnarok - Thor: Ragnarok (130 min)
21:30 Jigsaw - Jigsaw (91 min) PREMIJERA

Petak, 3. studeni 2017.
18:00 Moja čudovišna obitelj - Happy Family (92 min)
19:45 Jigsaw - Jigsaw (91 min) PREMIJERA
21:30 Thor: Ragnarok - Thor: Ragnarok (130 min)

Subota, 4. studeni 2017.
11:00 Dječja matineja: Moja čudovišna obitelj - Happy Family (92 min)
18:00 Moja čudovišna obitelj - Happy Family (92 min)
19:45 Jigsaw - Jigsaw (91 min) PREMIJERA
21:30 Thor: Ragnarok - Thor: Ragnarok (130 min)

Nedjelja, 5. studeni 2017.
11:00 Dječja matineja: Moja čudovišna obitelj - Happy Family (92 min)
17:00 Moja čudovišna obitelj - Happy Family (92 min)
18:45 Thor: Ragnarok - Thor: Ragnarok (130 min)
21:00 Jigsaw - Jigsaw (91 min) PREMIJERA

Ponedjeljak, 6. studeni 2017.
18:00 DocuArt: Krvava berba grožđa (52 min)- besplatna premijera dokumentarnog filma uz gostovanje autora Silvija Mirošničenka
19:30 Filmovi na putu / 105 godina kina Urania: Otac - Babai (104 min) PREMIJERA
21:30 Jigsaw - Jigsaw (91 min) PREMIJERA

Utorak, 7. studeni 2017.
16:30 Film Business Academy: Osnivač - The Founder (115 min)
18:30 Dan neovisnih kina / 105 godina kina Urania: Mali leteći medvjedi- besplatna projekcija 2 epizode poznatog animiranog dječjeg serijala
20:00 Dan neovisnih kina / 105 godina kina Urania: Odisej - L'odyssée (124 min) PREMIJERA- besplatna projekcija filma o poznatom istraživaču Jacques Cousteau (film je djelomično sniman u Hrvatskoj)

Srijeda, 8. studeni 2017.
20:00 Kino Urania: Ritina škola- predstava kazališta Planet Art







[FOTO] Otvorilo se kino Urania

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: