Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



20. memorijal "Darko Lukić" - međunarodni susret mladih klavirista [2017.]

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Online
Avatar

Ukupno postova: 65696
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 31.10.2017. 12:18 
Naslov:  20. memorijal "Darko Lukić" - međunarodni susret mladih klavirista [2017.]
Od 03.11.2017. 16:00 do 05.11.2017. 15:59 (uključivo)
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

U organizaciji udruge Glazbena mladež Osijek održat će se 20. memorijal „Darko Lukić“, međunarodni susret mladih klavirista, koji ove godine slavi četrdesetu obljetnicu. Slavljenički Memorijal, od 3. do 5. studenoga 2017., donosi stručni skup glazbenih pedagoga, master-class cijenjenoga profesora budimpeštanske Glazbene akademije, prof. Laszlo Baranyaya, te koncerte u atriju Gradske straže Muzeja Slavonije Osijek.

Memorijal „Darko Lukić“ održava se bijenalno od 1976. godine u čast cijenjenom hrvatskom klaviristu, rođenom Osječaninu. Cilj je Memorijala od samoga početka predstaviti talentirane i nagrađivane mlade glazbenike. Tako su u četrdeset godina postojanja na Memorijalu, kao mladi glazbenici, nastupali i umjetnici: Ivo Pogorelić, Nataša Veljković, Rita Kinka, Maksim Mrvica, Zvonimir Nagy, Goran Filipec, Danijel Detoni, Bruno Vlahek, Aljoša Jurinić.

Jubilarni 20. memorijal „Darko Lukić“ će kroz tri koncertne večeri osječkoj publici predstaviti trinaest mladih glazbenika iz Osijeka, Zagreba, Splita, Budimpešte i Beča, koji svojim nagradama, znanjem i vještinom potvrđuju izvrsnost programa. U petak, 3. studenoga, na rasporedu su učenici glazbenih škola iz Zagreba, Splita i Osijeka. Memorijal otvaraju Iskra Kujundžić i Lucija Pejić, nakon čega slijede Erin Bjelinski, Ivan Petrović-Poljak, Ruben Habuda, Arsen Dalibaltayan, Petar Krokar i Jan Niković. U subotu, 4. studenoga, nastupaju studenti glazbenih akademija iz Osijeka, Zagreba, Beča i Budimpešte. U studentskoj će se večeri predstaviti Nikolina Topić, Vedran Janjanin, Mert Egeli i Zsolt Medgyesi. U nedjelju, 5. studenoga, na rasporedu je solistički koncert Marijana Đuzela koji je do sada potvrdio svoju uspješnu klavirističku karijeru osvajanjem višestrukih nagrada i održavanjem mnogih zapaženih recitala u Hrvatskoj i inozemstvu. Početkom prosinca nastupit će na prestižnom Beethovenovom natjecanju u Bonnu.


Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: