Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



Kroz nekoliko dana dovršit će se biciklistička staza u Ulici Sv. Leopolda Bogdana Mandića

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65698
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 31.10.2017. 12:07 
Naslov:  Kroz nekoliko dana dovršit će se biciklistička staza u Ulici Sv. Leopolda Bogdana Mandića
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Gradonačelnik Ivan Vrkić obišao je tijekom vikenda radove na izgradnji biciklističke staze u Ulici Svetog Leopolda Bogdana Mandića koja će povezati Osijek i Čepin.

Osječki dio biciklističke staze, dug 3.200 metara, polako se privodi kraju: izvučene su ravne površine i većina prijelaza te se očekuje da će za koji dan ta trasa biti u potpunosti dovršena i otvorena za promet biciklista.



Podsjetimo, izvođač radova je tvrtka Osijek Koteks, a projekt se odvija u dvije faze: Faza I – od Ulice vrba do Ulice čempresa i Faza II – od Ulice čempresa do Trgovačkog centra Avenue Mall. Biciklistička staza ide istočnom stranom ceste uz Industrijsku zonu sve do ulaza u Livanu, duga je 3,2 km, a ukupna vrijednost radova je 3,5 milijuna kuna. Staza će biti dvosmjerna, širine 3,8 metara, a na njoj već postoji javna rasvjeta što će omogućiti veću sigurnost vožnje u noćnim uvjetima.



I Općina Čepin je u svibnju potpisala ugovor o izgradnji biciklističko-pješačke staze kroz Livanu i dio Čepina, vrijedan 2,4 milijuna kuna. Bilo je „povuci-potegni“ oko zatvaranja financijske konstrukcije, čak i prijetnji obustavom gradnje, no rješenje je ipak pronađeno.



S obzirom na to da radovi u Livani i Čepinu prema meni dostupnim informacijama idu dobrom dinamikom, već do kraja godine očekujem da ćemo imati završenu sjajnu biciklističku dionicu koju će svakodnevno koristiti veliki broj stanovnika grada i prigradskih, ali i okolnih naselja“, napisao je gradonačelnik na svom Facebook profilu.





Tekst: Osijek031.com
Foto: Ivan Vrkić/Facebook


Pročitajte i..
Ništa od biciklističke staze kroz Livanu za sada!
Idućeg tjedna započinje gradnja biciklističkih staza u Vinkovačkoj i Ulici Sv. L. B. Mandića

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: