Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



Osječki nastavnici sudjeluju u Erasmus+KA1 projektu - Stručno usavršavanje u inozemstvu

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Online
Avatar

Ukupno postova: 65725
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 30.10.2017. 10:32 
Naslov:  Osječki nastavnici sudjeluju u Erasmus+KA1 projektu - Stručno usavršavanje u inozemstvu
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

I. gimnazija Osijek provodi od lipnja ove godine Erasmus+KA1 projekt, te tako osigurava svojim nastavnicima stručno usavršavanje u inozemstvu. Jedanaest nastavnika sudjeluje u projektu, a koordinator projekta je profesorica Štiglec. Nastavnici odlaze na stručna usavršavanja u Italiju, Švedsku, Finsku, Norvešku, Austriju, Maltu i Španjolsku, a tečajevi su usmjereni korištenju tableta u nastavi, razvijanju poduzetničkih vještina, te uvođenju inovativnih metoda u nastavu.

Profesorica Ivković je u Firenci pohađala tečaj pod nazivom Tablets and Smartphones: using mobile devices as educational tools, koji se bavi primjenom tableta i pametnih telefona u nastavi na kreativan način. Glavni cilj tečaja jest poboljšati znanja i vještine nastavnika te približiti nove tehnologije učenicima motivirajući ih u nastavi pomoću aplikacija i programa kao što su  EdPuzzle, Quizizz, Kahoot, Emaze, Canva, Fun Easy Learn, Prezi Next i mnogih drugih. Na kraju tečaja profesori iz Hrvatske, Poljske, Mađarske, Španjolske i Turske su pokazali kako će naučeno implementirati u svoju nastavu te dogovorili buduću suradnju uključivanjem u eTwinning projekte. Slobodno vrijeme je iskorišteno za razgledavanje Firence, a polaznici su također na jednodnevnom izletu obišli prekrasnu Toskanu.

Profesorica Omazić je sudjelovala na tečaju Reading the city u Stockholmu u Švedskoj. Tečaj pruža alate i znanje kako istražiti Europu kroz njezine gradove i mjesta s naglaskom na školu izvan učionice koristeći se tabletima. Namijenjen je svim učiteljima u formalnom i neformalnom obrazovanju.

Prema podatcima UNESCO-a budućnost Europe je u njezinim gradovima. Za pedesetak godina čak 90% ljudi živjet će u urbanom okruženju i zapravo je sada pravo vrijeme da se gradovi krenu istraživati i da se krene učiti kako se oni mogu iskoristiti kao izvor učenja i poučavanja.
Ono što su polaznici naučili na tečaju je kako učenicima približiti grad u kojem žive, kako ga "pročitati", istražiti i kako ga koristiti u nastavi. Teme koje su tečajem bile obuhvaćene su: europski identitet i građanstvo, urbanizam, kulturna baština, izvanučionična nastava i rad na tabletima.

Na tečaju Interactive teaching - Using educational games and new technology in order to enhance learners’ motivation koji je održan u Oslu u Norveškoj sudjelovala je profesorica Čelebić. Na tečaju je sudjelovalo 16 učitelja iz 8 različitih država. Tečaj stavlja naglasak na igre i aplikacije pomoću kojih možemo motivirati učenike na sudjelovanje, rad i učenje.Na tečaju su polaznici naučili kako stvoriti ugodno okruženje za učenike, učiniti nastavu zanimljivijom i kako pridobiti učenikovu pažnju. S obzirom na to da živimo u vremenu tehnologije, tableti i laptopi su bili ključni dio tečaja.

Profesorica Rakovac je odabrala tečaj pod nazivom Flipped Classroom, koji je održan u rujnu u Firenci. Polaznici tečaja naučili su kako primijeniti metodu obrnute učionice u predmetima koje predaju,te kako snimiti uspješne video uratke potrebne za primjenu ove metode. Nastavnici iz različitih zemalja su također razmijenili vlastita iskustva, te dogovorili buduću suradnju na projektima.

Koordinatorica projekta Štiglec u listopadu je sudjelovala na tečaju u Rimu pod nazivom Entrepreneurship education at school:creative and effective methods and tools. Na tečaju je bilo 28 nastavnika iz 11 europskih zemalja koji su učili kako razviti poduzetničke vještine kod učenika, a posjetili su i jednu od najboljih gimnazija u Italiji. S kolegama iz Švedske i Finske dogovorena je suradnja i rad na prijavi za nove Erasmus projekte.





Tekst i foto: I.gimnazija Osijek

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: