Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



Županija dodijelila Povelje humanosti

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65698
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 26.10.2017. 20:19 
Naslov:  Županija dodijelila Povelje humanosti
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Na prigodnoj svečanosti danas su dodijeljene Povelje humanosti Osječko-baranjske županije, najviše javno priznanje za učinjena humana djela učinjena na području Županije.

Povelje humanosti uručio je župan Ivan Anušić, a dodijeljene su osobama koje je prepoznala sredina u kojoj rade i djeluju te su ih predložili za nagradu, a OBŽ je te prijedloge prihvatio.

Za skrb o djeci bez roditelja, napuštenoj i drugoj ugroženoj djeci povelju humanosti dobila je Mirna Grgić, sutkinja na Općinskom sudu u Osijeku, a prijedlog za dodjelu Povelje humanosti došao je iz Centra za pružanje usluga u zajednici Klasje Osijek gdje Mirna posljednje četiri godine volontira i gdje velik dio svog slobodnog vremena posvećuje djeci bez odgovarajuće roditeljske skrbi.



Za posebnu skrb za slijepe i slabovidne osobe povelja je dodijeljena Ani Matijević iz Tenje za predanost u pobuđivanju solidarnosti i djelotvornosti kojima se promiču vrijednosti humanizma kao zaloga održanja društvene zajednice. Ana je osobito aktivna u pomaganju slijepim i slabovidnim osobama u udruzi Svjetlost koji s njom lakše prihvate da sljepoća nije nepremostiva prepreka.

Oto Farkaš povelju je dobio za nesebični rad pomažući nemoćnim i bolesnim članovima Udruge roditelja poginulih hrvatskih branitelja gdje pomaže svakodnevno u svim poslovima, od odlaska u trgovinu, na groblja, pomaže nemoćnim starim roditeljima koji traže svoju djecu.



Povelju humanosti dobilo je i 11 dobrovoljnih darivatelja krvi iz Osijeka, Našica, Donjeg Miholjca i Valpova za 100 i više darivanja krvi: Ivica Horvat, Miroslav Čavarović, Zlatko Proli, Ladislav Vida, Željko Dumančić, Darko Stojaković, Dražen Stjepanek, Đurđica Anić, Josip Kovačević, Branko Kušić i Ivan Herceg.

Dodjeljujući povelje, župan Anušić je naglasio kako je to priznanje koje se mora „zaraditi“ godinama rada i odricanja za dobrobit drugih i zajednice te kako bi nam svima bilo daleko ljepše u životu kada bismo razmišljali poput ovih ljudi koji su dobili Povelju humanosti jer njihova djela govore sve o njima.





Tekst: Osijek031.com
Foto: OBZ.hr

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: