Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



Darko Rundek održao sjajan slavljenički koncert u prepunom kinu Europa

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65649
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 23.10.2017. 14:33 
Naslov:  Darko Rundek održao sjajan slavljenički koncert u prepunom kinu Europa
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Darko Rundek posjetio je po četvrti put jedno od osječkih kina, ovaj put na koncertnoj turneji kojom obilježava 20 godina od izlaska albuma „Apokalypso“.

Slavljenički koncert održan je u kinu Europa gdje je Rundek već nastupio dva puta, a činjenica da često nastupa u Osijeku nije spriječila njegove obožavatelje da i ovaj put napune kino.



Za razliku od prethodnih koncerata kada je nastupao u formi trija, ovaj put Rundek je doveo sedmeročlani bend koji je osječkoj publici omogućio više od dva sata uživanja u pjesmama iz svih faza Rundekove karijere.



Najzastupljeniji je bio, naravno, slavljenički album s kojeg je izvedeno čak osam pjesama koje su zablistale u posve novim aranžmanima i pokazale da je s pravom riječ o najboljem Rundekovom albumu i jednom od stožernih izdanja hrvatske glazbe od samostalnosti.



Koncert je bio zamišljen kao putovanje po glazbenim meridijanima, pa smo tako otkrili čari Jadrana („More more“), Meksika („Senor“), Kube („Kuba“), Indije „Indijska“), Pariza („Grane smo na vjetru“), Španjolske („Ay Carmela“)...



Program „Apocalypso Now“ bio je produkcijski zaokružen glazbeno-scenski doživljaj, s efektnim autorskim video projekcijama u pozadini i svjetlosnim efektima primjerenim velikim scenama. Odlično raspoloženi Rundek pokazao je i svoje sjajne teatralne sposobnosti; manje poznatu „Štrajk željezničara“ odsvirao je sa željezničarskom kapom na glavi, a plesnu novu stvar „Pješčane oluje“ odjeven u kačket, tamne naočale i dugi kaput.



Na bisu Rundek se vratio svom starom bendu, Haustoru, kroz dvije angažirane pjesme, „Šal od svile“ i „Sejmeni“, političke pjesme koje su napisane prije više od 30 godina ali danas, u vrijeme bujanja ustaštva i fašizma, djeluju aktualnije nego ikada.



Rundek je i ovaj put uspio okupiti nekoliko generacija u kinu Europa i po tko zna koji put je ponovio da je svaki njegov koncert doživljaj, čak i za one kojima je ovaj koncert bio četvrti u šest godina.











Tekst: Osijek031.com
Foto: Andrijana Jozanović i Zoran Macakanja


Najava: Kino Europa: Darko Rundek: Apocalypso Now Tour

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: